Sunday, May 8, 2011

Special day to all mothers in the world

MasyaAllah, I am a mother and enjoying it. And for the first time in my life, I'm celebrating it as a mother. Selalunya celebrate Hari Ibu sebagai anak je. Tapi tahun ni dah naik pangkat. Celebrate Hari Ibu sebagai Mama dan juga sebagai anak. Bukankah ianya menakjubkan. Teringat lagi tahun lepas, kami celebrate hari ibu dengan makan spageti dan kemudiannya keluar bawa mak shopping ;))


Walaupun anak belom pandai wish Hari Ibu lagi, tapi rasa bangga. I'm a proud mama. Anak membuatkan kita bangga dengan cara yang unik dan tersendiri. Bangga yang rasa macam menusuk jiwa raga, tahu? Bukan rasa bangga macam dapat emas intai berlian mengelip-ngelip. Bukan. Dan bukan jugak rasa bangga macam baru lepas dapat tempat pertama dalam acara lumba lari. Bukan juga. Argh I hate describing. HAHA. Pendek kata siapa yang dah ada anak tahu macam mana rasa dia. Yang belom ada rezeki anak, one day you will feel it too. InsyaAllah ^___^


Khair Rayyan, membesarlah dengan baik baik. Mama selalu doakan anak mama sentiasa sihat cergas cerdas. Dan paling penting, anak mama akan menjadi anak yang Soleh. Pemimpin berakhlak mulia yang bakal menerajui keluarga kita kelak. InsyaAllah.

"Sampai masa tibanya waktu,
Redup hati kaum berdua,
Bila dua jasad bersatu,
Hidup mati jadi bersama.."
..taken from movie merong mahawangsa ..

Tetiba rasa nak letak puisi ni bole? Sebab rasa mendalam maksudnya. Maybe sebab puisi ni adalah dari seorang ibu kepada anaknya ;;)

Jadi, apakah aktiviti hari istimewa ini? We'll wait and see. I'm not expecting something great. Spending quality times with my loved ones is enough. Syukur.

Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

5 comments:

  1. Selamat hari ibu untuk kita semua :)

    ReplyDelete
  2. Selamat Hari Ibu....bila rayyan nk pakai topi makteh buat ni??hihi

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha