Friday, June 10, 2011

Budak demam yang ceria lagi aktif? :P

Assalamualaikum ;;)


Hari Rabu aritu aku kan EL. Hmm.. Memang cabaran sungguhla being parents. Kena berkorban. Korban cuti lah apa lagi. Baru setengah tahun ni babe. Dan cuti aku tinggal seminggu aje. Khair Rayyan takmo sakit sakit lagi ek nanti mama kena unpaid leave, sape susah? :-S Huk huk.... Husband saye si MK tu cuti dia da ABES ye harap maklum. So apa2 emergency pasni memang aku la pulak yang kena take over, sampai cuti aku pon abes. Then bergilir-gilir pulak amek turn untuk UNPAID LEAVE.



Motip aku cite kat uols?



Ada sapa2 nak derma annual leave dia pada I tak? ;))


So inilah dia budak demam yang temperature dekat 39c tu. Panas pon mentennnn active! Which is good. Kalo tak aktif, lain cerita pulak nanti. So dalam hati lega la jugak sebab yakin ianya demam biasa dan bukan demam pelik. Syukur. Biasalah budak nak bertukar bulan kan? Dia nak meringankan badan dia untuk membuat sesuatu yang BARU!


And...betol lah uols. Malam tadi Khair Rayyan dah buat aksi nak merangkak tau. Tapi hanya untuk few seconds lah lepas tu gedebukkk! ;)) Comel je gaya dia masa tu. Lutut siap mengigil nak angkat punggung ;)) Tomei tomei ;)) (ops sori la, mak mesti la puji anak comel. korg jgn sentap pulak. mak I pon cakap I cantek, comel, lawa, pandai etc etc..#AAK? ;)) )


Adeeeh, sudahnya hari dia demam ni, dengan aku skali rasa nak demam. Sebab dia sangatttt cranky. Time ni memang la uols nampak dia ceria kan? Sebab aku dok sebelah dia, cerialah. Cuba aku nak bangun pegi mana2 terus melalakkkk ;)) Oh tapi best... It means that he needs me by his side :x

Hidung ada sedikit lombong biji timah. huhu.

Dan, membuat pencemaran bunyi macam bunyi motoboat a.k.a menyembur air liur. Hihi. Haih macam2 lah anak mama. Whatever you do, I'm just loving it. Khair Rayyan yakk pon menten comel ;))


Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

4 comments:

  1. aku siriyes xtahan dengan kecomelan rayyan ni. arghhhh!!!!

    sepit pipi dia, sepitttt

    arghhhh

    dd motip.

    ReplyDelete
  2. masa tgk gmbr dia..rasa mcm nk gigit2 je dia..tp bila jmp, holoh2 tecik je..nak pgg pun risau..haha..
    biasalah auntie tgn besar..huk huk..

    apapun semoga rayyan akan cepat pulih okeh? kalau x..kene jmp kakak2 n abag2 nurse lg..ngeee

    ReplyDelete
  3. Bulatnye mata rayya.. so adorable.. semoga rayyan cpt sembuh..

    ReplyDelete
  4. ye btull..anak demam maknya pun akan terasa nk demam skli sbb xckup tido..wuhuuuu sabor je jd mak2 ni kan

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha