Thursday, June 23, 2011

Gambar Makanan

Today: PUASA DAY 3.

So tinggal lagi sehari je lg. Hopefully Isnin depan dapat lah ditunaikan. Aku ni bukan jenis larat nak puasa straight. Mau lembekkk macam sayur nanti. So biar sikit2 lama2 abes laaa. MK slalu tanya aku 'betul ke u larat pose ni??' as if bini dia bleh pengsan kat opis lak kalo pose ;)) Pehtu bila aku tak sahur dia pulak tolong risaukan. Dia cakap kalo dia tak sahur da lama pengsan dah ;)) Itu U, ini I. I kalo tak sahur pon tak apa sebab ada banyak lemak untuk dikikis :D Tapi kalo puasa Ramadhan kena sahur ooo. Sebab kan pose straight. Kalo tak sahur, jadi sayur lembik le aku ;))

Oleh kerana puasa, nak letak gamba makanan. Motip?? Tak ada motip ;)) Saje nak menguji ketahanan diri (yelah tu). Anyway homemade food aje pon. Makanan2 di bawah aku masak masa hari Sabtu yang MK bekerja. Actually aku sempat je masak. Tapi masak yang simple2 ajelah. Oleh kerana budak kecik tu ya amat susah nak tido siang (kalo tido pon just 30 min mcm tu pastu jaga dah), maka aku masak awal2 pagi lepas MK kuar g keje. Well, jadi emak kena kreatif (yelah tu, kretip la sangat ;)) )



Tak ingat ni menu Sabtu bila. Sempat la masak tomyam campak campak je. Yg ni aku snap gambo masa nak makan. Kalo perasan, ada nasi aku letak dalam mangkuk tu skali. Aku kalo makan tomyam/sup mmg macam ni. Banjirrr abes. Sampai tak nampak nasi. Aku rela letak nasi dalam 2 sudu je lepas tu yang lain tu bahan2 tomyam tu. Especially sayur. I likeee ;)) Yg penting kena pedas. Baru umph!!




Yang ni plak menu Sabtu bila tah. Lupa ingatan pulak. Carbonara pasta. Kalo yg gulung2 ni orang tak panggil spaghetti kan? Aku rasa penne kot gelarannya ;)) Yang ni memang masak ala2 omputeh style lah konon. Pakai olive oil. Pastu siap tabur prego herbs bagai. So tak payah pakai prego punye sos pon xpe. Bila taruk je prego herbs otomatik ade bau sedapppp :D Yang ni pon aku masak style pedas. Hehe. Potong cili kampung tu. Pergggh baru masuk dek tekak. Kalo ikot resepi asli kan muak si carbonara ni. Mana masuk tekak orang melayu kan? ;))


Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

1 comment:

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha