Wednesday, June 22, 2011

My very 1st Apam Polkadot (filling blueberry)

Assalamualaikum


Harini I takmo buat entry rabu tanpa perkatan (wordless wednesday) tapi I nak buat entry yang penuh perkataan ;)) Muehehe...


Akhirnya Ahad lepas, jadi jugak nak buat Apam Polkadot. HIHI. Segannyaaa nak letak gambo dalam belog. Tapi untuk dijadikan kenang kenangan, maka nak letak jugak. Biarlah tak cantek pon. I bukan nak berniaga ;;) I buat untuk suka suka. Untuk santapan family. Untuk santapan bersama kawan2. Masak2 dan bagi orang makan apa yang kita masak sangat membahagiakan ;;)


Pagi tu, sempena father's day, weols breakfast kat luar (motip?? padahal mmg breakfast kat luar pon tiap ahad ;)) ). Then plan nak pegi swimming pool/BBQ cancel sebab Mummy Haziq admitted kat Al-Islam. Dia baru discharged so better rehat jela kan. So I boring takda ape nak buat, ajak MK ke kedai barang2 kek kat PUJ3. (KakSeli, tak payah pegi bangi ke BTS ke, now PUJ3 pon ade tau ;)) ) So beli bahan2 nak buat apam polkadot tu.


Siap beramah mesra dengan tokeh tu. Siap bg secret tips and resepi camne nak buat apam polkadot yang best. Nak tau tips dia? Nama pon secret mana bleh bagitau.. Eceh ;)) Mana ada tips, dia ajor cara2 yang betol aje. Sangat sporting aunty tu. Pastu dia ajak pegi kelas belajar buat kek. Belajar buat blueberry cheesecake yg versi bako tu, tiramisu dgn ape tah lagi satu. Yuran cuma RM60. Murahkan? Tapi takde hands on lah. Aku ok je. Lagipon leceh nak buat kek dalam kelas. Better belajo teori je dulu. So I'm planning to attend the class next week :) KakSeli nak join? Depan umah u je noks ;))


So ini lah apam polkadot saya. Baby blue with Baby pink. Motip ade baby2 bagai? ;)) SAJE :D


Tak de lah cantek sangat. Siap ada lubang2 gitu. Maybe sebab aku tak pukul cukup kembang ke :-? Pastu polkadot nya adalah tak semenggah sikit sebabnya Khair Rayyan bleh terjaga plak. Aku dah tidokan dia, tp dlm 30 minit je tido dah bangun. Adehhh. Pastu dia mula la mendekati tapak projek polkadot aku ni. Abes tangan kena wane pinky2 bluey2 ;))


Selain polkadot konon nak test power buat tulisan. Sebab tu ade FATHER DAY tu. Tapi dah tak cukup nak tulis FATHER'S DAY. Belasahhh jela. Kang masuk perut bukan orang tahu pon huruf ape aku makan tu ;))


Ianya mempunyai inti blueberry tau. Lupa nak snap gambo inti dia. Hihi. So next project nak buat apam corak churpchurpbird inti coklat pulak. Saje nak buat untuk anak sedara. Dorg nak datang weekend ni ;;)


Apa uols nak order? NO NO NO. Aku memang buat utk diri sendiri je. If uols nak buat, sila la terjah blog bespren i. Namanye NUR, dia mmg bisnes apam polkadot ni. Cantek2 comel2 tauuu. Murah je RM15 utk 50 bijik. Kalo ade filling kena tambah harga sket. Pi la jenguk blog dia ;;) Kalo nak aku buat, sebijik RM1. So 50 biji RM50. HAHAHAHA. Baru nak nak buat. Sebab leceh ah buat mende ni. Kalo orang order mesti rasa stress nak buat. Kalo untuk diri sendiri, buat pon relax2 je. I don't like stress ;))


Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

12 comments:

  1. aaaa comelnyer..berbaloi2 buat..xyh tempah2 mesti kembang dh idung cik b..hihihih

    ReplyDelete
  2. comey la kaler apam nih..hehe...dah nampak sedap tuuuu

    ReplyDelete
  3. tahniah ciare cantik jer tu...tulisan ok apa...baru bekira2 nak buat tak tahu la bila nya...

    ReplyDelete
  4. skrg mmg tgh trend org buat apam polka dots kah? banyak btol i tgk kat blog skrg..hehe

    i xprnh try buat apam ni. guna tepung gamdum ke beras?

    ReplyDelete
  5. wah...cantek dan nampak sodap...ishhh

    ReplyDelete
  6. cepat up kan resepi..nak try gakk..

    ReplyDelete
  7. rajinnya ciare wat walaupon ada rayyan tiut tuh...

    iza dr ritu dok plan nk wat tp xde pengukus...makanya terpaksa hold dulu ar...aritu mintak hadiah oven & mixer je kt hubby...tlupa nk mintak pengukus la...gila keji kn...hahaha!!!

    ReplyDelete
  8. waaaa...comei nye apam..bagi la resepi..hehehe ^___^

    ReplyDelete
  9. alaihai..comelnya..mesti sedap..nak buat jugak la..nanti bila ada masa..;)

    ReplyDelete
  10. comey, mmg nak try buat tapi tak ter try try lagi ni..hehehe

    ReplyDelete
  11. Comei..nmpak cam sedap jer..aigoooo bila nk try buat ni..ada gak rs nk buat tp nk kena dak kecik ni tido..tp mna pernah dia tdo lama..

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha