Wednesday, July 6, 2011

Movie review: KL Gangster

Assalamualaikum =)

Kepada pecinta2 filem&wayang, ni haa, aku ada sedikit review pasal cerita KL Gangster. Dah lama tengok, baru sekarang tergerak nak buat movie review. Hehe. Actually aku just copy&paste review yang aku dah tulih kat dalam cari.forum thread filem&wayang. Koser nak taip semula. Dah lupa pon cite pasal apa. HUHU.

------------------------------------------------------------------------------

Em dah tgk cerita ni. Not bad. Best jugak la. Maybe cerita gangster yang paling BOMM pernah dibuat di Msia (saya ulang: DI MALAYSIA). Tapi bila tgk lama rasa letih tgk dialog percakapan dorg...gua lu maaaaa sial etc etc..rasa penat telinga nak dengar semua tu. Kesian telinga Apepon, Aaron aziz lebih best dalam KL Gangster berbanding Nora Elena kot. Baru terserlah wataknya tu. Dalam nora elena lemau aku nengoknya. Hihi.

Pastu watak adi putra mmg terkesan di hati. Mmg sangat2 gangster. Tapi bila nampak budak susah tepi jalan bleh bagi duit pulak. Ada lagi perikemanusiaan. Aleh2 masa bergaduh sampai nak bunuh abang sendiri. Motip??

Kesian pulak laaa si Zizan sampai mati wataknya. Adoi.. tak pepasal la kan. Agak unpreditable kat situ. I tot watak lawak tak akan di apa apakan. Huhu.

Watak adik malek plak harus ditukar. hihi. tak suka la pempuan tu. apetah nama dia Eh merapu2 lak komen aku ni. Cukup2 lah tu kot. Bukan nak kondem cerita ni sbb cerita ni OK jgk utk ditonton. Tapi make sure tonton masa tidak stress



Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

No comments:

Post a Comment

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha