Friday, July 1, 2011

Perihal Contest =)

Assalamualaikum. Sorry ya sebab tak update apa2 pasal contest. Don't worry lah I tak akan buat buat lupa pulak pasal contest ni HUHU. Anyway pemenang akan diumumkan pada 15 July ek. Dan most probably pemenang akan dipilih menggunakan cara LUCKY DRAW. Sebab semua gambar adalah comel dan adorable. Gambar bayi, semua pon comel. Huu. Jadi tak sampai hati nak pilih berdasarkan gamba yang tulus itu. Maka, nasib uols akan ditentukan oleh lucky draw tersebut ;))


So lucky draw akan menggunakan list of numbers yang telah dilistkan pada entry INI ya. Jadi, sila lah berdoa nombor anda akan bernasib baik nanti. Gudluck! ^__^ (aku selalu tak bernasib baik kalo join lucky draw. sepanjang hidup penah dpt sekali je lucky draw. Jadiklah ;)) )


Cerita selingan:


Topik di HOTFM pagi ni adalah berkenaan breakfast. 30% murid darjah 6 di Malaysia TIDAK BREAKFAST DI RUMAH. So sah sah la parents disalahkan. Atau lebih tepat, IBU yang disalahkan sebab tak buat breakfast utk anak anak dan suami. Wuah besarnyaa tanggungjawab isteri/ibu ni ek :-s


Dan honestly, akulah isteri/ibu yang buruk perangai tu. Yang tak pernah sediakan breakfast. So far breakfast untuk suami la sebab anak tak makan lagi kan? So camne ek uols? Teruk ke aku? :-s Bila dengar caller hotfm called katanya siap bangun seawal 4am siapkan breakfast utk anak2 dan suami. MasyaAllah, besarnya pengorbanan wanita tersebut.


Aku pulak di mana jam 4am?? Konfemlah dalam mimpi kan?? Jika ada wanita yang berjaya membahagiakan keluarganya dengan menyediakan makanan yang enak pagi2, kenapa tidak aku kan? SAYANG SANGAT DGN TIDO >> This is what my mom always said. Sayang sangat dengan tido sampai liat sangat nak bangun. And now, here I am. As a mom. Masih tak berubah. Jadi mungkin aku perlu berusaha lagi. Bangun lebih awal, sediakan sarapan dan membuatkan perut2 orang tersayang bahagia (perut bahagia? ;)) )


Ada jugak caller yang cakap cukup lah sekadar coco crucnh dan susu jika tak sempat membuat breakfast. Oh, mujur coco crucnh tu peberet suami. So maybe akan beli je kot HAHAHAHA (tadi macam dah insaf tp malas jugak ko eh??? ;)) ). Ish tapi idak le coco crunch tiap ari noks. Masalahnye MK tak makan mee goreng, ketiaw goreng, bihun goreng ni... Hmm.. Dia makan nasi punya olang ooo. So ape aku nak masak nih? Nasi putih dengan ikan singgang cukup lah kot ek. Sadin ke. Sup ke. Hmm... Susah jgk ni kena masak lauk pagi2 :-?


Semoga berjaya ciare!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

4 comments:

  1. hehhee... ciare zam slalu masak cincai2 jer... kadang sambal ikan bilis... sayur... telur mata... hehehe... husben zam okei jer... tp memang penat... kalau betul2 nak sempat zam bangun kui 5... Kalau penat kadang terlajak gak bangun kui 5.30... tu kena rush dan kena ligat cam keretapi paling laju kat jepun tu... habis mask kui 6.30, pastu siap2 solat n mandi...hheheee...

    ReplyDelete
  2. good luck dear!!selamat hubby ku tak suka bekfes..hihi

    ReplyDelete
  3. Aku yg suri rumah sepenuh masa ni lagiiii la xpernah wat breakfast tuk husband, coz dia jenis xmkn pagi2 hari2 nih, bfast kul 9,10am ...hehehehehe....tgu anak besar dh pandai ckp lapar la baru bgn pagi wat bfast kn, :D

    ReplyDelete
  4. :) saya pun jarang dapat buat sarapan utk family...tapi biasanya saya akan masak nasi+lauk malam tu. esok pagi tinggal panaskan aja hihi

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha