Friday, July 29, 2011

Teringat zaman study dulu

Hye hye =) Wuah arini rasa nak masuk ke zaman study dulu kejap. Dulu masa study rasa happy je tiap masa noks. Cuma stress tang exam (tp masih bleh main2 lg masa exam pon. yg penting study smart ok. smart la sgt ;)) ). Dulu hidup dgn kawan2 bagai tiada masalah. Kalau ada masalah pon buat2 tak ada masalah jelah. Kat UPM dulu, hidup aku (selain pegi belajar) adalah bersama kawan2 almost setiap masa. Banyak aktiviti bersama. Geng ketat adalah geng puteri 7 dengan geng roomate ;;) Wuah bestnyaaa bila ingat2 saat dulu. Hehe.

So now I nak cakap pasal geng roomate. Geng Puteri 7 uols da selalu dengar kan ;) Anyway, aku sedih sangat sebab gambar berempat dgn roomate dah tak ada dalam simpanan. Sebabnya pc dulu dah koroks dah. Dah kena format few times. Zaman dulu mane mampu noks nak beli hard disk bagai. Da keje ni haa baru mampu. Dulu pendrive 512MB okayyyyy. Tak sampai 1G pon dah dikira hebat. Aku ingat lagi beli dengan harga RM88 pada tahun 2005. Hmm. Sangat berharga beli itu pendrive. Ade aku simpan sampai skrg tp agak dianaktirikan la lepas ade hard disk 400G kan. Wane pink pulak tu ;)) Wuah motip aku menyimpang jauh sampai kes hard disk ni? ;)) Sebenarnya cuma nak cakap gamba bersama my girlfriends Ina & Farina. Eh tadi kata geng berempat. Actually aku rapat dgn Ina & Farina sbb lagi sorg tu final year so tak rapat sangat. Sori Fida ;))

Jadi aktiviti kami (kalo datang gila) adalah menari bersama2. Menari bukan berparti ekk uols. Tp weols suka nari2 tiru step artis dalam lagu/filem. Hehe. Antaranya adalah....

  • video clip konsert Ayumi Hamasaki ni. comel gilaaa ok! korang wajib tonton ni tauuuu. best sgt :D

  • 1 babak dalam cerita Save the Last Dance. Masa awek tu pegi competition menari kot. Best gila dan kretip. Dia combine hiphop dan ballet. Mantap!!


  • Video clip Rossa - Pudar. Kan ade 1 part tu dorg nari best kan? Haaa best best. Comel sgt! ;;)


  • dan paling best dalam movie Ada Apa Dengan Cinta. Masa dorang nari dalam bilik cinta tu kan? simple steps tapi best dan comel :D Hehe


So far tu je kot yg aku dapat ingat. Rasanya ada lagi kot step dance yang lain weols penah ikot tapi tak dapat recall pulak. Hmm... Rindunyaaaa Ina...rindunyaaa Farina.... Farina dah beranak dua. Ina beranak satu tapi ongoing dua.. Aku....? ;)) INA, I know you're reading this. I MISS YOU ALL BERDUA T___T



Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

3 comments:

  1. Owh, seriusly mengimbau zaman blajar. step menari video ayumi tu aku hafal, skang tak ingat dah kot. lagu rossa pun aku berdancing dalam bilik dgn rumet! rindunya!!!!

    ReplyDelete
  2. Save the last dance Mak sgt suke okkkk sgt sgt ketat ketat suke huhu

    ReplyDelete
  3. fashya: kan kan kan :D eh cuba la try, kite ingat lg tau..cam x caya :p

    kakseli: abis tu, hapal x step dia? ;)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha