Saturday, August 13, 2011

Belanjawan Bulanan

13 Ramadhan


Assalamualaikum semua. Selamat hari sabtu ye. I bet ramai yang keluar mengerjakan duit gaji/bonus raya arini kan? ;)) Uols ni pantang nampak okey, terus nak abeskan duit ye. Hepp, bese tu. Babap kang nak? :D Anyway, dalam berbelanja tu ingat ingat lah pada hari yang mendatang okeh. Especially pada yang dah ada anak (actually nak tuju kat diri sendiri ni, jangan ada sesapa terasa plak huhu) kena lah extravaganza beringat-ingat nye. Shopping shopping jugak, jangan lupa keperluan anak tu kena utamakan oiii. Kang kalo tak cukup budget kang camne? Nak ganti susu dengan biskut raya? Nak tukar pempes dengan baju raya ke? Haaaa hazaaaabbbb ;))


Kami pilih S26 gold sebagai susu tambahan untuk anak. Dont forget. BREASTMILK IS THE BEST MILK IN THE WORLD OK? =)


Jadi untuk menyelamatkan situasi, kami sediakan payung sebelum hujan. Sebelum berbelanja untuk raya, kami borong dulu susu dgn pempes anak. Haaa sekotak susu tu, ada 5 ke 6 kotak ek? Tak ingat plak. Mau la 3 bulan jugak kot nak abes kan. Sebab Khair Rayyan masih lagi menyusu badan secara tegar. Tapi dia bukan pencinta EBM dah sekarang. Mula dari umur dia 7 bulan aritu aku udah setop mengepam sebab dia takmo EBM T_____T frustrated tahu (hok ni cite lain entry la ek. panjang ceritanya). Pempes pulak, weols dah cuba berjinak2 dalam memakaikan cloth diapers pada anak. Tapi tak full-time lagi. InsyaAllah kat rumah, aku akan usahakan untuk sentiasa pakai CD. InsyaAllah ;;)



Ini lah budak yang pakai CD tu. Gomok ek montot ia ;)) Sexyyyy gitu. Hakhak.



Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

1 comment:

  1. Kite nak beli CD jugak. Nanti bagi pendapat erk?

    Kite pon same macam awak. Selalu kalau gaji mesti beli stok susu ngan pampers dulu. Baru agih bayar hutang ke ape ke. Hehehehe lega kan?

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha