Friday, August 5, 2011

Cloth Diapering My Khair Rayyan =)

Salam 5 Ramadhan ;;)


Sempena pegi expo parenthood kat midvalley baru2 ni (ke motherhood? belasah la ek) aku ada merembat benda yang aku aim for this last few months. Iaitu CD. Atau kata lainnya Cloth Diapers. Untuk Khair Rayyan la. Takkan untuk aku plak kot. Utk MK lagi le tidak kan ;)) Anyway, walaupon anakanda saya sudah 8 bulan setengah, but it's not too late lagi. Lain la udah 3 tahun kompom lah sudah terlambat bukan.


Selain menyahut cabaran menyelamatkan planet dari ancaman disposal diapers motip utama aku nak menclothdiaperskan anak adalah faktor penjimatan. Namun, hakikatnya, pertama kali nak beli sangat sakit tau iols. Hehe. Tp harga dia ada macam2. Depends la ko nak jenis apa brand apa kan. Paling murah aku penah nampak harga sekitar RM25 kot. So masa expo tu la penting kena serbu sebab dorang buat promosi baekkk punya. Dpt bargain lagi dan mintak free gift banyak2. HAHA. Yang penting CDs ni bleh diturunkan kpd adik2 Khair Rayyan nanti. InsyaAllah. So investment la kiranya ni..




Jadi aku membeli CDs brand lunatots. Jenis AI2 (All-In-Two), design terbaru dan senang nak pakai. Tak payah seluk2 masuk poket. You just button je inserts bersama cover dia. Dannn, kalo baby hanya pee, cuma tukar insert saja. Tak payah tuka cover mcm CDs pocket yang biasa. Package ini adalah 5 pcs bersama 10 inserts.




Bukankan tampak selesa anak teman berada di dalam CD ini? ;)) wuah sexy anak mama. Agak2 bila besar nanti dia tengok gambar ni dia marah tak? Kihkih. Cara aku pasang CD tu pon senget tu pasal lah bocoq. Tak pe tak pe, belajar dari kesilapan ;;)


Si gebu montok. Sedap dipeluk ;))


Alamak kantoi punggung dia lebam. Lebam biru masa baby2 tu tak hilang lagi. Hihi

Wuah rasa tak sangka aku akan bercakap pasal CDs, inserts, pocket etc etc ni. Dulu masa baca kat blog orang lain, sumpah tak paham. Hehe. Apepon, one of my teacher is Deena. Thanks Deena. Nanti ada apa2 problem bleh rujuk kat you ek. Thanks jugak to all mommies lain yang memberi semangat serta tunjuk ajar pada iols. Tenkiuuuuuu *hugs*


Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

10 comments:

  1. samalah kita caire...sy pun beli CD ms pergi expo tu...sama2lah kita jimat & yg penting go go green

    ReplyDelete
  2. eh eh..teacher lah pulok..i pun baru lagik..enjoy ur CDing journey..and have fun!!

    ReplyDelete
  3. still x to cane CD ni...cm lampi ekk?

    ReplyDelete
  4. still x to cane CD ni...cm lampi ekk?

    ReplyDelete
  5. jgn riso, nanti bile tang aku, mesti aku kol ko punye tanyee hahahahaa

    ps : aku bukan kol ko kalau tersesat jalan je okayyyy

    ReplyDelete
  6. motif imani sedondon dgn rayyan punggung lebam...hahahah..

    ciare aku rasa aku mmg x akan mencloth diaperkan anak la pasal ko tau2 la kan anak aku punye timing berak memang luarbiasa..jap2 berak..sian aku tau nak basuh ni nanti hahaha..semalat berCD habang rayyan...

    ReplyDelete
  7. aku gak blum terbukak hati nak ber CD
    adik cha lah..

    ReplyDelete
  8. Memang nak aim da. Tapi kan, aseklah potong duit jek. Aa package yang ini berape erk?

    ReplyDelete
  9. Yani pon ade hasrat nak pakai cd ni..nak2 bila baca blog kak sue lunatots tu..tp mmg agak blur sket..n selalu terfikir adakah btol menjimatkan kos

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha