Tuesday, August 16, 2011

happy 9 months anak mama! =D

16 Ramadhan


(Bersamaan dengan 16 Ogos 2011)


Bismillahirrahmanirrahim ;;)


Sudah 9 bulan berlalu peristiwa di labour room. Tapi rasa macam baruuuu je abes pantang. Bole? ;)) Hakikatnya sudah 9 purnama Khair Rayyan lahir ke dunia ni. Syukur, dia adalah seorang bayi (bayi ke lagi?) yang sihat, cergas dan ceria. Caaaayang dia :x


9 months progress adalah:
  1. Aktif tu tak payah mention la ek macam mana. Nama pon anak lelaki. So paham paham sendiri lah ye aktif dia macam mana ;))
  2. Gigi dua batang di bahagian bawah. Namun, dua batang gigi di bahagian atas pulak macam nak keluar dah. Nampak putih dah gigi dia. Kalo raya nanti da tumboh, bleh makan nasi dagang dah :D
  3. Sudah boleh merangkak bangun berdiri duduk dengan stabil. Tapi kalo berdiri tu kena ada pemeganglah. Jika berdiri di sofa, dah boleh meniti berjalan dah.
  4. Sudah pandai mengimbangi badan. Berdiri tanpa pegang apa2 selama 5-6 seconds. Raya karang udah selangkah dua kot. Hihi.
  5. Tidak mengutip barang dan tidak masuk ke mulut. Ni aku memang lega.
  6. Takde meleleh air liur. Syukur jgk.



Ni kalo berdiri kat stand fan ni, dia suka je lepas tangan dan buat mama papa sakit jantung T___T Tapi skang pandai dah dia. Bila jatuh pon, dia jatuh duduk. Pastu bangun balik, lepas tangan balik dan jatuh terduduk balik. Ulang sampai lapanplohlapankali ;)) He's wearing pocket CD from BummiaKids. Suka sangat. Material sangat lembut dan cepat kering. Kalo dia pee pon, tak terasa basahnya. Magic!



Kalo tengok tv ini lah rupa dia. Bekeng ork rupa dia? ;)) Kalo orang halang pandangan dia tengok tv, dia akan tepis2 orang tu. Saboo jela. Tapi dia tak ada lah addicted sangat dengan tv. He prefers playing his toys lagi. Em tu jela kot update pasal Khair Rayyan 9 bulan ek. Berat? Aritu last timbang masa dia demam, 7.4kg on his 8 months and 3 weeks.


Ok thats all ya! Selamat berpuasa semua ;;)


Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

2 comments:

  1. tang berdiri lepas tangan tu memang bikin mak bapak sakit jantung lah anak!!!rafique pun sama..kecut perut rasa..

    ReplyDelete
  2. samalah anak kita, sebaya...cuma my bb nyer DOB 25/11/10,beza hari jerk..tahap pencapaian yg sama..my bb pun overconfident klu berdiri...

    gigipun sama banyak,dua atas n dua bwh...hehe

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha