Sunday, August 14, 2011

Lasak dah wei

14 Ramadhan.


Nowadays, nak membawak budak kecik ni ke taska pegi balek adalah cabaran. Namun aku kena galas jugak tanggungjawab ini. Sebab MK masuk keje kul8. Kalo dia yang anto anak, sah sah la kul 7am lagi udah kena angkot anak naik kete kan. Alahai tak sampai hati rasanya nak bagi anak pegi taska awal2 sangat. Biarlah aku bersusah payah anto dia sebab aku masuk lewat. Bulan puasa ni, kul 8.20am baru anta anak sebab I masok opis kul 9am. Curlasss tak? ;))


Aku tak kesah pon anta amek anak ni. Suke jer. Namun bila dia dah besar sket ni, rasa payah gak woo. Sebab . . . . . .
  1. Dah pandai memberontak kalo nak pakaikan seatbelt. Banyak kali jugak aku tewas dan tak pakaikan dia seatbelt. I know, my bad. Walopon taska tak jauh mana, safety first kan? Tapi bila dia mula meronta dan menjerit jerit, aduhhhh....
  2. Andai dapat pakaikan seat belt pon, dia akan meronta nak bangun sambil menjerit jerit. Dia nak bangun jugak. Sampai merah padam muka. Aku yang tengah drive ni tak ke panic kan?

Dulu bole gak rasuah apa2 kan. Macam toys ke, kekadang, aku nyanyi pon dia bleh senyap. Zikir ke... Tapi skang, idakkk. Dia kalo dah start tantrum tu, mak pon rasa nak nangis ;))




Antara aksi aksi dalam carseat. Anyway, masa ni papa dia drive. I dok belakang bleh la jadi cheerleader menghiburkan dia kan? Huhu. Kalo sorang, papa dia pon kadang surrender gak ;)) Cuma the good side is, kalo long term punya journey, konfem dia akan tido nyenyak. Macam balik Terengganu baru baru ni, belom kuar taman lagi dah tido. Pastu menyusu badan sikit2. Then, ada minum susu botol skali kat LPT. Selebihnya tido. Kelasss tak? ;)) Masa on the way balik sini pon sama. Tidoooo je. Huih senang jugak ek ;;)


Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

1 comment:

  1. rayyan still facing belakang yer carseat die..bile kite bole facing carseat die ke dpn ek?

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha