Friday, September 23, 2011

Post-Raya (Pictures)

Assalamualaikum ;;)


Kesah sambungan balik kampung haritu. Layan gamba je ek.


Keluarga kecil ku :')

Makan laa ape lagiiiiiiii ;))

Isteri sepupu (miza) dan anak mereka yg baru 3 bulan. Comel okeyyy Azfa mcm cina :D

Me with my sis. Mama si kyra kyrin la sape lagi yg suke bergambo over =)) larikkkk...HHAHAHAHA

1 happy family. Aqwa macam tersepit je. Kuikui ;))

Sekian saje.


Anyway pasal bintik2 kat Khair Rayyan tu, terharu mak dengan kawan2 yang prihatin macam uols ni tauuu. Silent reader pon tetiba unsilent da kann.. Comel jek ;;) Ramai yang assume chicken pox n HFMD. Even aku sendiri pon ingat cikenpox/hfmd. Tapi bila tengok2 balek kompom bukan. Sebab:
  • Ianya bulat besar2 (hfmd kecik)
  • Ianya tidak berair. Cuma timbul2 gitu.
  • Bila bintik2 tu surut, jadi parut wane merah.
  • Kering dah tak berbau (xde nanah jugak)
  • Tak gatal (so dia tak menggaru)
So, what say you? Betul la kot perkiraan doktor ianya VIRUS maybe disebab kuman sebab umah aku tak bersih. Pendek kata, salah sendiri jugak. From now on, sila make sure umah bersih dan mop tiap hari okkeyyy. EH, JUMAAT LEPAS RAYYAN IS 10 MONTHS. Termissed nak wat entry 10 bulan sebab balek kampung. Kui Kui.



Last but not least, please pray speed recovery for my Khair Rayyan yer uols. Moga Allah dapat membalas doa2 korang. Dia Maha Kaya. InsyaAllah.


Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

5 comments:

  1. Kadang air pun main peranan gak ciare... kat putrajaya kalau umah tinggal seminggu, air jadi kuning semacam tau... kitorg kena bazir air 2 3 baldi dulu pastu baru air cam warna okei sket... tp still gak kuning sket2... huhuhuu....

    ReplyDelete
  2. entah2 kan bukan umah ko yg x bersih..tp taska ke..kot2 la..sbb aku slalu nampak baby baya2 rayyan ni suke merangkak, meniti2 atas lantai tak beralas..dah dipijak2 kan lantai tu, dorg jilat2 kadang2..memang gitu uols kalau kat taska..seperti apa yg aku duk perati la..nasib baik anak aku x reti lagi buat benda2 gitu.

    ReplyDelete
  3. ha'a baru baca komen reader ko pasal air tu. btul tuuh ciare kalau tinggal umah, air akan keruh2 berkarat sket..biasa aku biar je air mengalir keluar dlm 10-15 menet gitu bagi keluar yg kotor2 tu kalau dh tinggal umah lama2. air selangor mmg kureng bersih skit kan..

    ReplyDelete
  4. kesiannye si comel awak.one of my fren pun ,anak die kene macam ni jugak.tapi lama2 dia kering dan beransur pulih.Smuge ur baby cepat2 sembuh k!!

    ReplyDelete
  5. zam: tatau gak sbb air ke tak...maybe la kot..sbb smpai skg xtau ape punca dia...

    lisa: ala umah aku mane besih mane...mop pon 2-3x jer smggu. taska aku tgk tiap ari mop..tp tatau la kan..wallahualam...

    anaazli: alhamdulillah da beransur pulih =)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha