Saturday, September 24, 2011

Santai Sabtu

Tenang je ;;)


Eh tenang la sangat ;)) Tapi standard la kan bila ada anak kecik ni, dalam tenang2 tu ada gak kekadang menjerit sana sini. Bukan menjerit marahkan si anak (kejam noks nak marah anak yg tak sehat), tapi TERjerit bila anak buat aksi extreme tanpa mengetahui perbuatannya itu adalah extreme. CONTOHNYA.... Tak payah la contoh2 ek. Paham2 sendiri la. Majoriti yang baca blog ni pon mak2 jugek kan ;)) Or...mom-to-be, you akan bakal mengalaminya tak lama lagi. Bride-to-be a.k.a anak dara, bleh catat dalam diari dulu OK. Hihi


Dalam tenang tak tenang tu, layan jela anak ni kan. Dia tengah aktif nak belajar macam2 umur waktu ni. Jangan dihalang kehendak dia bermain tu. As long as tidak merbahaya layankan aja. Plus, umur macam ni, dia bukan ada kehendak nak sopim bagaii lagi. Asik asik, mak dia jugakkk yang gila sopim kan? ;)) Ehhh aku ke? :D


Nanti dalam setengah tahun lagi, anak aku pon akan ada kehendak bershopping jugak kot. Seram ok. Mintak2 anak aku takdela ikot perangan aku yang suka merampuihh (ngamuk) bila tak dapatkan sesuatu. Mak cite aku dulu selagi tak dapat barang yang aku nak, memang siap la mengamuk berguling2 depan kedai kan. Hmm, well...jika anak mama ikot perangai mama, what can I say? T____T But hopefully tidak lah ye sayang? Buruk bebeno rupanya berguling depan kedai tu sayang oii. Dan lebih buruk la mama nanti berteriak depan kedai jugak. Maluu ohh ;)) But it's ok. Nak tak nak waktu tu akan sampai jugak. Bezanya, how to handle the situation. So, sila google parenting tips NOW!!!








.....





...



Geram nak tangkap laptop. HUHU

Hasil tangkapan hari ini. Sorry sebab gambar berkualiti rendah. Ni pakai webcam laptop ni. Asalnya aku pasang video rancangan kanak2 Hi5 tu. Khair Rayyan sukaaaa sangat show tu tau. Aku pon layan jugak sebab it's so interesting tau. Bila ada lagu menari2, anak aku pon sibuk la berjoget jugakkk. HAHA. Tapi lama2 dia boring dan mula lah nak bercakaran dengan laptop ni. Huhu


Gedik bila nampak muka sendiri dekat skrin laptop ;))

Ops, separa vugel anak aku. Layan jela ek kuikui

Oh, minggu ni tak dapat attend semua openhouses, weddings, engagements, kenduri lain2 yer. Harap maap yer uols. Aku taknak amik risiko. Budak ni dah la sedang recover dari virus, kang tak pasal2 dapat virus lain plak kat tempat awam kang. No no no.


Until then, chow :-h


Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

2 comments:

  1. hahaha..tetap nak komen yg sama..handsome ye rayyan..nak cop boleh?huhu

    ReplyDelete
  2. zaza: nak cop? sila sila isi borang dulu..kehkeh :p

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha