Tuesday, October 11, 2011

Makan2 di opis :)

Hye hye ;;)


Eh baru pasan, Syawal yang baru berlalu ni, aku agak kurang mengupload gamba makanan time openhouse tau. Nak kata diet tak jugak. HAHA. Tapi nak men-snap2 gambo tu agak malas. Openhouse? Memang aku tak buat pon. Tapi ada jugak la buat makan2 beberapa kali sebab ada kawan2 nak datang kan. Cuma tak bestnya, time nak masak rendang, adaaaaaaaaaaaaa je halangannya. Memula tu tak jumpa nasi impit sebab da abes, then ayam pulak abis, then etc etc etc.... Macam2 problemo kan, so memang aku tak berpeluang nak masak sendiri rendang masa Syawal tu.


Nak dijadikan cerita last week tetiba mood rajen masuk badan, terus rasa nak masak rendang ayam+nasi impit. Masak banyak jugak utk opismate aku dan jgk hubby. Dah lama siot tak buat rendang ayam. Sebab mood rendang tu datang masa raya2 jer. Bulan selain raya macam tak feel pulak nak makan rendang ;)) Sudahnya adalah setahun sekali buat. Hihi :D



Ini lah rendang ayam perak ok. Aku buat version tak pedas sebab malas la buat pedas2 kang ada plak yang berebut jamban opis ni. Naya je kan ;)) Alhamdulillah liciiiiinnnnnnnn la 2 bekas rendang+3 bekas nasi impit ^____^ Yang MK bawak g opis pon abes jugak. Hehe...


Next entry besok2 nak buat resepi lah. Hihi. Feeling2 chef la pulak diaaaa =))


Ok tu jer, bai!


Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

2 comments:

  1. Yani xpernah lg try mkn rendang dgn nasi himpit ni...tp suke mkn dgn ketupat palas trg..mmg meveles!huhu

    ReplyDelete
  2. kagumnyeeeww ciare slalu post makanan yg susah2 tuk dibuat. haha

    -xreti wat rendang-

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha