Thursday, October 13, 2011

Mode: ANGRY!

Sesungguhnya mood aku adalah tak tenteram sekarang ini...

Aku kecewa...

Aku marah...

Aku kecik hati....

Aku tawar hati....

Aku tak keruan, sudah tentu...


All I want is the best for my baby....

Tapi bila apabila percaturan realiti tak secantik yang dirancangkan....

....Aku down...


Serious aku down....


Andailah ada duit jatuh dari langit, akan daku resign dari tanggungjawab terhadap komitmen 8 jam sehari dan dapatlah menjaga anak selama 24 jam sehari.. ANDAI....


Ya, aku tahu, fulltime housewife tak seindah yang diangankan. Bukan dapat goyang kaki depan tv 8 tiap detik dan menonton telenovela. Tapi bukan itu pon yang aku angankan.


Dan jika orang mengatakan pekerjaan fulltime housewife itu adalah sukar; dan aku bersetuju, namun menjadi working-wife-mama juga lagi laaa tidak mudah. Walaupon pekerjaannya cuma mengetuk2 papan kekunci dan bermain dengan bait2 coding kemudian melepek atas kerusi empuk selama 8 jam, APA KAMU INGAT SENANG?

Secara fizikalnya memang senang sebab tak perlu berkejaran dengan anak yg baru nak bertatih, tak perlu mengemop muntah anak di lantai, tak perlu basuh berak anak yang berciciran etc etc etc...


Tapi HATI ni, ada siapa boleh scan?? Ada siap boleh tengok betapa aku menangis rindukan anak? Betapa aku risau tiap kali dapat panggilan dari pengasuh?? Ada kau pikir?? Ada kau pikir betapa beratnya hati nak membahagikan tanggungjawab sebagai mak/isteri dan tanggungjawab pekerja kepada majikan? ADAA???


Jika tak pernah terfikir. Fikir fikir kan lah. Kasihanilah wanita seangkatan saya. Sob Sob (lap air mata)


Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

5 comments:

  1. Nape ni ciare?sedih je baca entry ni...tabahlah wahai hati..banyak2 ingat pada allah ye...selalu fikir positif..andai kita terasa susah..ramai lagi org katbsane y susah...pasti hati terubat sket

    ReplyDelete
  2. yup..susah kan jadi mama yg bekerja..antara anak dan kerja..kerja pun satu tanggungjawab dan ibadat..anak tentu lebih lagilah amanah, tanggungjawab..moga Allah permudahkan semuanya buat kita..

    ReplyDelete
  3. aku paham aku paham sbb aku merasakan yg sama..T_T

    ReplyDelete
  4. i pun sama..aku br dpt jwtn tetap...tp mcm x excited sbb mhrp duit jth dr langit spya aku blh benti keje..ptptn pun memeningkan kpala..mmg gabra kalo neseri call/sms..pdhal susu abes rupanya..anak dh kuat minum..tak prasan..org lain yg tau perkembangan anak..rs mcm useless mother..alahai..rs mcm nk tulis pjg..tp ni blog org..hihi

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha