Tuesday, October 18, 2011

Tergamam :'(

Memang sungguh aku tergamam. Betapa kejamnya lahanat tu buat bayi yg terkedek2 berjalan macam anjing!!! Even aku yakin kita tak sanggup nak langgar anjing walopon dia haram kan? Tapi kalo babi aku langgar je haha. Ke memang driver tu buta bodo campur bangang sebab ingat tu bukan budak tapi binatang???

Hello!!!! Masa dia dah langgar budak tu dan budak tu berada di bawah kete dan dia usha je??? At least ko tarik la ketepi budak tu. Then ko nak lari, ko lari lah. Tapi driver tu bleh lanyak lak dengan tayar belakang dia. Arghhhh bencinya!!!!

2nd lori yang langgar tu pulak ntah prasan ke tidak. Kaki baby tu pon dah hancur. Agaknya dia pon ingat tu haiwan kot.. Hmmm...

Ntah la... Sampai sekarang aku terngiang2 moment budak tu kena lenyek. Menjerit dan kuar air mata aku masa tengok.. Pas abis trus masuk bilek peluk anak yg tgh lena tido...

Kesian budak tu....

p/s: Malas nak letak video tu kat sini. Sebab aku taknakk tgk ever again.
Sedih ok :( :-s


- Posted using BlogPress from my iPhone

11 comments:

  1. Ciare,
    i boleh terima lagi la if reason driver tu x nampak. tapi part public lalu lalang tu just tengok je, ????. speechless. agaknya depa ni mmg jenis tak ada perasaan, kot?.

    wish baby tu cepat sedar n sembuh.

    ReplyDelete
  2. xnak tgk dah..sedih sgt..teros ingat iman..

    ReplyDelete
  3. eh betul mun pon geram tao....menjerit menangis mun tgk semalam kt tv3....
    papepon salam kenal

    ReplyDelete
  4. aku menjerit okey tengok buletin utama tuh..meruntun jiwa.memang manusia2 kat situ smue xde hati perut. lalu dan tengok. betap azab nye bayi tu..kesian sangat...

    ReplyDelete
  5. tak tgk video tu sbb x berani..
    x smp ati..tp bc2 komen cam kat china..
    rasenye masa gi sana dl, tourist guide sana ade bg tau..
    kalau langgar org baik langgar smp mati..tp x ptot la kan..seb kalau org yg dilanggar idup..yg melanggar kene tanggunhg seumur hidup..
    plus bdak tu pompuan kan, mb dieorg nak anak laki..sbb tu buat cmtu..wallahualam..
    kat china 1 famili boleh ade 1 anak je..
    kalau x bleh kene penjara..
    tp bleh lahirkan anak lg kalau itu perkahwinan kedua, atau anak 1st cacat or meninggal dunia..
    tp x tlg budak kecik yg tatau ape2 pas dilanggar mmg keji..binatang pn sygkan anak...
    semoga allah memelihara anak2 kita..
    salam kenal dr mamasyahmi..

    suke tgk rayyan..putih cute..

    ReplyDelete
  6. teringat2 video ni..sedih la ciare..sampai hati 18 manusia hati batu yg lalu lalang tu..jahat dorang!

    ReplyDelete
  7. Sama la ciare kalau letak video tu... mesti akan nanges dan rasa tak leh nafas.... sedih melampau... :'(

    ReplyDelete
  8. sedih kan?giler punya olang.yg lalu lalang tu pun sama.boleh tgk jer.takde inisiatif nak bwk gi hosp ke ape.

    ReplyDelete
  9. semalam tak boleh tidur sebab teringat2....sedih gile!!!!

    terus peluk anak, nauzubillah, jauhkan kita dari perkara tak baik macamni..sian budak perempuan tu tanggung sakit.

    ReplyDelete
  10. Kalau sy ade kat ctu. Nk je sy korban diri selamatkan budak kecik tu. Mcm2 manusia dalam dunia ni. Semakin lama makin teruk. Gila xsggp tgk video tu smpi habis. Smpi 18 org ke? Ya Allah. Zalimnya dan xde kemanusiaan nya....

    Aku tgk pun nk meraung rasanya. Mintak simpangla dgn kejadian mcm ni. Terbayang wajah Aisy. Dala sy outstation skrg ni. Weekend ni baru dpt tgk anak. Subhanallah. Takutnya...

    ReplyDelete
  11. Mcm sampah die lenyek...yani berani tgk sepintas lalu je..arini ade lak gambar budak kene kelar tu kan..rase saket perot dan kepala sampai skrg..adeh

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha