Friday, November 18, 2011

Anak uols suke tengok tv tak?

Budak kecik kat umah ni, takde la tegar sangat tengok tv. Tapi dia sangat tegar membaling remote control. Atau kalo 'baik' sket dia akan tekan butang merah kat remote dan kasi OFF itu tv di kala ko tengah sikit punya feeelllll tengok tv. Nak nak masa tengah feeling tengok cite industan skali tv padam!! Hangin tak? Ingatkan takde letrik. Tapi kipas elok jer on. Rupanya ade jari makhluk halus pegi tekan off kat remote ;)) Minggu lepas la paling geram sebab dia pegi off tv masa cite industan time scene nangis2 sedih gila tu. Aku kompom la nangis kan kalo babak2 sedih tu ;)) Skali PADAM. HAHA. Anak oh anak. Sabo jela ;;)



Cuma yang pastinya. Dia akan menjadi penonton setia time Azan berkumandang. Nape eh. Ramai baby yang aku perasan dia 'alert' dengan alunan Azan yang indah tu. Erm, maybe sebab itu bunyi2 indah yang dia dengar pas keluar dari perut mama aritu kot kan ;;) So macam ada tarikan kuat sangat bila dengar azan. Kalo dia dengar azan di tv tapi masa tu dia dalam bilik, dia akan gigih kuar bilek nak jenguk tv. Sweet jer. Hihi.



Tapi kalo tengok cite bese2 dia wat aksi2 macam di atas jer. Tak pon dia bolayan jer. Gigit/campak remote control lagi best (-_-") Oh, tapi dia punya feveret tv show adalah Hi-5. Rancangan kanak2 tu. But now mama papa pon dah hafal lagu2 dia. BEST. Setiap pagi dia akan tgk show ni masa mama bersiap-siap nak g opis. Bagus untuk pelajaran peringkat awal.

Hi-5 Show :)

Until then, chow :D


Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

5 comments:

  1. mmg hobi bdk2 off tv skrg nie..hehehe

    ReplyDelete
  2. Husna pun same..xberminat sangat ngn tv..kalo upin ipin tu die pandnag sekejap, gelak2 then teruskan ngn 'keje' die..kalu bab tutp tv tu or tukar channel tu mmg selalu la

    ReplyDelete
  3. Kakal tak minat sgt tv. Tgk mood dia. Susah gak sbb takleh nak buat kerja. Haha.

    ReplyDelete
  4. Aisy peminat tegar Disney Junior and BabyTV. Tapi kadang2 kalau kitorag dah jemu layan cartoon, kitorang tukar channel pastu sorok remote..hehe

    ReplyDelete
  5. Amboiii seksinya montot rayyan..

    Danial suka tgk iklan yg ada watak baby..klu dia Kat dapur or dr celah mana2 dgr je bunyi iklan tu cpt2 nk gi tgk.klu azan mmg akan trjadila seperti gambar rayyan tu jugak.terpacak kt dpn tv..

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha