Tuesday, November 29, 2011

Breaking dawn (memecah subuh???)

Hey babe! Yup, it is me and it's 1.51am in the morning. I mean, superdupermorning... Orrr midnight??? But it's already passed midnight but not yet dawn. Camne?? Haaa korang layankan jela broken english haku ni. Layan tau! Kalo tak layan mak majuk arrr camni :( Kuikui.....


Dah malam2 sunyi ni kan. Macam waktu yg sesuai utk muhasabah diri. Ingat balik apa aktiviti uols sepanjang harini. Dan fikir betulke apa tindak tanduk uols dalam membuat seswatu keputusan? Was it just good or great??? Or.....worst? Haha. Well you should know better :)


Macam malam ni, I ada kejadian hitam sikit. Masa stopped by at petrol pump, van kat sebelah bukak pintu dan terhentak kat my car. Sebelah passanger side. MK tak join. Just me, my sis and my 2 nieces. Mamat van tu did say sorry but my sis tak puas hati. She said sorry is not enough. He should responsible dan perlu bayar utk kos wax/polish. It was small mark but deep. Calar dia ke dalam dan cat van dia which is white dah terkena pintu kete I.


The guy said it was a small mark but my sis keep pushing him to bayar sikit. Bukan nak paw mamat tu tapi nak ajar dia tanggungjawab. Cuba kalo kite pempuan buat kat kereta dia. I think dah selamat kena paw seratus dua.

That guy said dia penat baru balik dari kuantan. Duit takde. My sis perlekehkan la, andai kata dia langgar org sampai mati dia nak cakap ke kat polis 'saya penat baru balik dr kuantan'. Betul jgk my sis kata. Then tetiba mamat tu tempered menjerit kat my sis. 'kalo kau tak percaya nak ambik wallet aku ni tgk aku takde duit!!'. Wuahhhhhh knowing my sis yg bole tahan temper dia i dah agak dia lawan balik. U know what she did??? My sis pegi jerit kuat gila sambil melompat mcm nampak hantu 'aaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrggggghhhhhh' sampai mamat tu terkejut. I plak mcm tak nak lah temper gak. I cooled down my sis dan cakap kat mamat tu yg dia tak boleh marah weols sbb dia yg salah. Then its ok lah. I just snap the picture of his van; err company's van actually; especially tang no plat tu. So settle sampai situ.

Pas blik rumah I tunjuk marks tu pd MK dan dia ckp sikit aje tp agak 'dalam'. Nothing big actually. Penat jer bergaduh ;P Pastu MK kata, mujur tak bawak kete my sis. Kalo tak, for sure dia akan sekolahkan mamat tu cukup2. Worst, ke balai huhu.

Kelakar pon ada rasanya. Tapi berdiri gak bulu roma haha. Apepon lepas kejadian mamat tu trus blah dgn lajunya. Dah sure dia blah br weols balek. Riso gak dia follow ke rumah wuuuwuuu.

Ok that was a bit of my story for tonight. Oh ya, Breaking Dawn dah few days di layar perak. Amacam uols? Da tgk? Sapa nak teman mak ni? Huuuuu...


- Posted using BlogPress from my iPhone

1 comment:

  1. garangnya ur sister.. hihihi.. tapi yelah, maybe sbb bukan salah kita kan.. apapun kita tetap nak pertahankan hak kita..

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha