Thursday, December 22, 2011

* checkup 12 bulan *

Dear diary (tetiba jadi diary online pulak ;)) ), rasa tak sangka cepat betul masa berlalu. Sudah setahun. In fact, setahun sebulan enam hari sudah perjalanan aku sebagai seorang Mama. Mama kepada Muhammad Khair Rayyan. Kehadiran budak kecik pipi bulat ni betul2 merubah hidup kami. Setiap parents pon akan jadi begitu kan. Memang sangat kagum kat uols kalo kata lepas ada anak hidup langsung tak berubah. Huuhuu. Tu alien bole la kot :D


Udah ala2 berlari sekarang ni ;)

Ok lah, to be exact, checkup setahun budakjejarihalus tu dipospon pada umur dia setahun sebulan dua hari. Sebab dia kan demam 2 weeks ago. So hasil checkup 13 bulan adalah seperti berikut :-

Berat ~ 8kg
Tinggi ~ 73cm

So, normal kan? Ke ringan ek? Ok lah tu ringan ek. 8kg pon udah sangap aku mendukungnya ;)) Kihkih. Apepon mama bersyukur sebab anak mama sihat cergas dan cerdik (puji anak sendiri, standard la mak2 kan :D). Mama harap anak mama akan ceria selalu, jadi anak yg baik dan soleh dan taat pada mama dan papa ok. Tapi paling penting, taat pada suruhan Allah. Aminnnn....


Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

6 comments:

  1. fahim 10 bulan 8.4kg.. minggu depan check up 1 tahun berapa lar gaknya... macam nak patah je lengn ni mendukung dia.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. So bape berat fahim msa setahun aritu? :)

      Delete
  2. Replies
    1. serabut adelah tgk rambut pjg dia. now rambut pendek mcm bulat pulak hehe

      Delete
  3. yayen always cute and handsome...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. cute dlm gambo kot. kalo tgk bebetui comot!! ;p

      Delete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha