Wednesday, December 28, 2011

DiGi iPhone 4SURE SIRI ANSWERS

OK secara jujurnya sapa kat sini yang teringin seorang assistant??? Really, I mean. Sapa tak nak kan? Aku nakkkk. Hehe. Pembantu yang boleh membantu korang dalam apa saja situasi. Contohnya:

Saya: Saya lapar lah. Rasa nak makan spaghetti
Pembantu: Ada restoran jual spaghetti di area sini.


Saya: Aiyo ngantuk la nak tido jap. Tolong gerak saya lagi sejam.
Pembantu: Ok saya akan pasang alarm pada jam 5pm.


Saya: Tolong carikan email daripada suami saya semalam.
Pembantu: OK ini dia.


Saya: Saya rasa nak pergi genting esok. Cuaca okay tak esok?
Pembantu: Mengikut ramalan cuaca esok adalah 23'c di Genting. Cuaca baik.


Saya: Ingatkan saya untuk ambil pakai di dobi after office hours.
Pembantu: OK saya akan sediakan reminder.


............... WUAHHHH BESTNYAAAAA.... Pendek kata you dont have to be a CEO to have such a great assistant. Malah mungkin lebih baik dari assistant seorang manusia. Hehehe. Ko nak marah dia pon boleh sebab dia tak ada perasaan haha ;)) Anyway dialog di atas adalah contoh aje. Sebab digital assistant bernama SIRI dilengkapi di dalam iPhone 4S adalah dalam bahasa inggeris saje OK ;))


Sebab itu aku rasa Digi dan Siri adalah pasangan yang sangat secocok. Kerana dengan adanya Digi, Siri akan menjadi digital assistant yang sangat hebat dan reliable ;;) Thanks DIGI :D


p/s: Thanks to nuffnang too :)


Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

2 comments:

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha