Thursday, December 15, 2011

Melentur buluh biar dari rebungnyaaa :')

Assalamualaikummmm ;))


Sempena Khamis malam Jumaat ni, sesuai bebeno le buat entry ni. Sebab gamba di bawah ditangkap pada hari Khamis last week sempena Papa MK baca Surah Yasin. Skarang kami memang ada kesukaran nak membaca sebab budak setahun jagung ni suka merampas apa saja buku/kertas di tangan orang. Lalu dibelek2nya dan bila boring dia lesing la buku tu. Kemudian gelak gaya HAHAHA macam seronok sangat tengok buku kena lesing, kau mampu? (-_-") Tapi kan, dia gelak HAHAHA tu bukan sebab ketawa tau, tapi macam memimik balik gaya orang ketawa. Sebab lepas dia HAHAHA dia akan buat muke serius giler kotttt. Kompius aku macam mana angin kelakar bleh bertukar jadi serius dalam 0.000001 saat Hukhuk.



Atau sebab dia memang suka buku ek? Sebab aku memang introducekan buku awal aritu. Masa 3 atau 4 bulan. Bagus la kalo suka baca buku yer anak. Nanti mama beli banyak banyak lagi buku. Tapi lepas baca buku jangan lesing please? Nanti letak dalam box macam yang mama ajar k ;;)


Hish hish penangan budak setahun jagung ni ;)) Dia kan ade peel meniru gaya orang. Kalo ko tunjuk satu tempat bagi arahan contohnya "Rayyan sayang, tolong letak buku dalam box, please". Sambil tu tangan aku tunjuk ke box dan dengan mulut2 skali muncung ke box. Lepas tu dia tengok box dalam 3 saat dan tunjuk ke arah box sambil membebel bahasa alien. Adakah dia suruh aku jer yang letak dalam box? (-_-")


;))


Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

6 comments:

  1. cha pun suka buku
    kenalah rajin layan dia baca buku
    kalau tak nanti dia marah
    pukul muka kita kalau kita tak nak layan dia baca buku..
    tp dia lebih kepada tgk gmbr je kot
    penat ibu dia ni buat pelbagai intonasi
    hampeh dia marah..

    ReplyDelete
  2. haha motip ciare jadi mangsa balik

    ReplyDelete
  3. Hehehe lawak plak bla imagine yayen tiru mamanya..mmg cam gitu kot ye ciare budak2 ni suka lesing buku.klu danial bila dia lesing then mama dia ambik buku tu blk lg suka dia lesing bnyk kali.then sengih.saborrr je la

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha