Friday, July 29, 2011

....hari terakhir.....

....hari terakhir bekerja sebelum kita berjumpa di bulan baru Isnin nanti. Kepada semua Muslim yang menyinggah di blog ini saya ingin mengucapkan Selamat Berpuasa di bulan Ramadhan yang mulia ini nanti. Jangan lupa niat puasa OK? Nanti isnin jangan lupa sahur ok? Pada isteri2, bulan ini lah kita kutip pahala masak sedap2 waktu bersahur untuk keluarga (berbuka maybe tak sempat sebab balik kerja jalan jem kan). Apa lg ek nak pesan? Emm, oh ya, opkos lah menunaikan ibadat surat solat tarawih kan? Bagi orang beranak kecik macam kami ni, buat kat umah sudah la kot. Nanti ada rezeki bleh la pegi berjemaah ramai2 kat Masjid ;;)


Ok semua, hari isnin nanti jangan buat2 lupa TERmakan pulak masa kerja ok? Jgn sesedap rasa pegi tonggang air minum kat pantry opis tu. HAHA ;))


Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

Teringat zaman study dulu

Hye hye =) Wuah arini rasa nak masuk ke zaman study dulu kejap. Dulu masa study rasa happy je tiap masa noks. Cuma stress tang exam (tp masih bleh main2 lg masa exam pon. yg penting study smart ok. smart la sgt ;)) ). Dulu hidup dgn kawan2 bagai tiada masalah. Kalau ada masalah pon buat2 tak ada masalah jelah. Kat UPM dulu, hidup aku (selain pegi belajar) adalah bersama kawan2 almost setiap masa. Banyak aktiviti bersama. Geng ketat adalah geng puteri 7 dengan geng roomate ;;) Wuah bestnyaaa bila ingat2 saat dulu. Hehe.

So now I nak cakap pasal geng roomate. Geng Puteri 7 uols da selalu dengar kan ;) Anyway, aku sedih sangat sebab gambar berempat dgn roomate dah tak ada dalam simpanan. Sebabnya pc dulu dah koroks dah. Dah kena format few times. Zaman dulu mane mampu noks nak beli hard disk bagai. Da keje ni haa baru mampu. Dulu pendrive 512MB okayyyyy. Tak sampai 1G pon dah dikira hebat. Aku ingat lagi beli dengan harga RM88 pada tahun 2005. Hmm. Sangat berharga beli itu pendrive. Ade aku simpan sampai skrg tp agak dianaktirikan la lepas ade hard disk 400G kan. Wane pink pulak tu ;)) Wuah motip aku menyimpang jauh sampai kes hard disk ni? ;)) Sebenarnya cuma nak cakap gamba bersama my girlfriends Ina & Farina. Eh tadi kata geng berempat. Actually aku rapat dgn Ina & Farina sbb lagi sorg tu final year so tak rapat sangat. Sori Fida ;))

Jadi aktiviti kami (kalo datang gila) adalah menari bersama2. Menari bukan berparti ekk uols. Tp weols suka nari2 tiru step artis dalam lagu/filem. Hehe. Antaranya adalah....

  • video clip konsert Ayumi Hamasaki ni. comel gilaaa ok! korang wajib tonton ni tauuuu. best sgt :D

  • 1 babak dalam cerita Save the Last Dance. Masa awek tu pegi competition menari kot. Best gila dan kretip. Dia combine hiphop dan ballet. Mantap!!


  • Video clip Rossa - Pudar. Kan ade 1 part tu dorg nari best kan? Haaa best best. Comel sgt! ;;)


  • dan paling best dalam movie Ada Apa Dengan Cinta. Masa dorang nari dalam bilik cinta tu kan? simple steps tapi best dan comel :D Hehe


So far tu je kot yg aku dapat ingat. Rasanya ada lagi kot step dance yang lain weols penah ikot tapi tak dapat recall pulak. Hmm... Rindunyaaaa Ina...rindunyaaa Farina.... Farina dah beranak dua. Ina beranak satu tapi ongoing dua.. Aku....? ;)) INA, I know you're reading this. I MISS YOU ALL BERDUA T___T



Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

Kisah malam jumaat

Assalamualaikum semua ;;) Apa kabo di pg jumaat yg mulia ni? Hopefully semuanya baik2 aje ye. Wuah lately aku sangat super duper busy. Blog agak diabaikan. Update mmg update tp update suam suam kuku je. Asal ado kan? Apepon, sangat bersyukur atas sambutan yg kami dapat di ALAANGGUNBUTIK. Terima kasih customers. Ramai woo silent readers mak yang transform jadi customer ALAANGGUNBUTIK. Sgt sporting la uols ;;)




Dan inilah, kisah malam jumaat kami. Papanye pon dah jadi tak khusyuk baca surah Yasin sbb anak dok mengacau. Hihi. Anak oh anak ;;)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, July 28, 2011

Pergi klinik utk checkup HFMD

(masyaAllah, ade draft entry yg x publish rupanya. ni cite bulan lepas ni. layan jela ek)


Setelah neseri meng-called dan beritahu untuk pickup anak (selepas detect ada beberapa bintik di kaki tangan dia) petangnya pas Solat Jumaat papanya Khair Rayyan kami bergegas ke klinik. My friend, Lea pon join skali sbb few hours lepas Khair Rayyan balik, anaknya si Azib Lutfan pula kena balik. Ade bintik2 jugak. Wuahh horrorrr. Kejap bebeno jangkitnya.




Dalam pukul 3 macam tu sampai ke Klinik. Mujur takde orang. Doktor pon keluar kejap sebab gi makan kot. Budak berdua ni plak menten aktif kemain. Tak rope orang sakit ;)) Siap main lawan2 jerit pulak tu. Adehhh




Oh this is the handsome Azib Lutfan tau =) Murah senyuman orangnya. Tak payah agah pon senyum lebar dah. Kalo Khair Rayyan tu kena agah dulu kalo tak dia masam jeeee HAHA




Sejurus balek klinik singgah kedai. Weols semua lapar dah belom lunch padahal dah jam 4 macam tu. Masok anginnnnnnn...




Hero2 kecik yang macam2 peel. Waduh nape Azib Lutfan tengok Khair Rayyan macam nak telannnn aje ;)) HAHAHA tengok tangan and jari anak aku tu. Tembamnyaa!! ;))



Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

Wednesday, July 27, 2011

Panas panas!!! Baju kurung sedondon (ibu & anak) dan Baju melayu!!

Bismillahirrahmanirrahim =)

Semua STOCK HARI RAYA (puasa pon belom noks ;)) tp ok apa beli awal. nti bulan pose xyah sopim penat2 dah) sudah sampai. Buleh terjah ALAANGGUNBUTIK untuk lihat kesemua design. Harga dijamin sangat berpatutan Ok ^__^. Semua corak adalah comel. Geram tengok. Huhu...






Kindly visit our blogshop HERE!
 
 

Tuesday, July 26, 2011

Kena kurung, yeayyy =D

Sekarang ni kan, budak kecik ni tengah gigih mengukur rumah. Semua tempat nak pegi, semua benda dia nampak nak pegang. Mujur dia tak jenis masukkan barang ke mulut. So tak ada risau sangat lah. Yang aku risaukan, dia ni main belasah je merangkak ke mana dia suka. Laju bukan main tapi tak stabil dan bergoyang. Pastu suka nak berdiri. Yang merisaukan aku, dia aci pauttt aje pegang apa2 dia nak. Kalo paut kat benda kukuh macam sofa ok lah kan? Ni kalau berpaut kat langsir sambil bergoyang-goyang??? Adoi makkkkk, seram ok pemandangan tu :-s


So far, udah 3x cedera.

  1. Berpaut kat kabinet tv lepas tu tak stabil dan dahi terhantuk di bucu kabinet. BENGKAK
  2. Merangkak laju2 pastu tersembam ke lantai. BIBIR BENGKAK JD ANGELINA JOLIE
  3. Main pinggan plastik (agak keras) pastu tersembam muka. Skali pinggan tu pecah dan serpihan pinggan mencalar kening dia. BERDARAH DAN BERPARUT betul2 kat kening.




Solution: Kurung dalam baby cot. Puas hati mak. Itu pon, terjatuh jgk dan terhantuk kat kayu cot tu. Tapi minor la. Takde sampai bengkak dan berdarah. huhu. Itu saje, bye!


Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

mari membaca!

Orang kata amalan membaca ni kena terapkan dari kecik. Ewahh banyak bebel ek ko ciare?? Tampa nak?? ;)) Gaya cakap macam rajen membaca je mama Khair Rayyan ni. Well, I like to read. Tp certain books jelah noks. Buku apa? Biar lah rahsia. Hehe




Dah dibentangkan buku depan mata, dia sibuk main apetah, sabo je anak mama ni. Boleh concerntrate tak time baca tu anakku?? ;;)




Pastu main pon taknak, nak turun dari baby chair. Nak duk atas riba papa. Heee macam2 lah kamu ni darling ;))

p/s: Budak ni dah banyak parut sekarang. tersembam sana tersembam sini,
terhantuk sana terhantuk sini. lebam sana lebam sini. dan terbaru, terhantuk
sampai berdarah okeyyyy! aduhhhh, ranap hati mama tgk luka2 kamu :((


Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

Monday, July 25, 2011

tutti frutti vs. ayam penyet wong solo

Oleh kerana sekarang musim tutti frutti so aku tak mau ketinggalan. Apa ada dengan tutti frutti sampai ramai bloggers pon nak bergambar dengannya kan? Hebat sangat ke??? :-?


Jawapannya, sangat hebat. Sangat sedap (based on what u choose la kan) BUT PRICEY la sikit kalo makan tang hujung bulan kan? Memang sakit ah poket amek cup kecik tak sampai half almost RM10 hehe. Tapi sebab kempunan sangat, buat buat tak nampak jela balance yang tinggl lepas beli tutti frutti muehehe ;))




Dan mempenyetkan ayam di Wong Solo jugak bukan satu kerugian. Makin pedas, makin sedap. Tambah tambah cili okay? ;)) RM10.90 for this set. Come with a small mineral water (yg cup tu). Not bad. Berbaloi2. Syukur Alhamdulillah ^__^

Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

Sunday, July 24, 2011

Start the day dengan...

...anak yang yayak ;)) Adoi la Muhammad Khair Rayyan ni. This week dia gigih la yayak kul 6 pagi dan membangunkan mak bapaknya yang tak biasa bangun kul 6 ni ;)) This is new experience lah sepanjang 8 bulan lebih budak ni keluor. Best jugak rupanya bangun kul 6 pagi (alaa aku bese bangun kul 630 takde la lewat mane pon ;)) ) sebab banyak menda bleh buat. Good boy my son ;;)



Today we got so many plans. Plans je la noks. Ntah jadi ke tidak kan. Nama pon plan so tak semestinya jadi. Tapi jika semuanya jadi saya happy. Eventho a bit exhausted (kalo semua plan jadi) tapi saya puas hati.

Ya Allah permudahkanlah urusan urusan hambaMu ini. Amin


p/s: 1 plan dah completed. SILA TERJAH ALAANGGUNBUTIK ye.
Cuci mata dan beli lah ape yg patut. Hehe ;))



New arrival!! :)

Salam uols. Kabare pagi2 ahad ni? Hihi. Saya nak mulakan hari Ahad yang bersemangat dengan mengupdate pasal blog ALAANGGUNBUTIK ;;)

We have new updated entries tau. Which contains new arrival iaitu:
  • Baju kurung for this RAYA (baju melayu akan diusahakan, insyaAllah)
  • Stripe leggings (for girl)
  • Development toys (lamaze brand)
Haaaa menarik tak menarik tak? Apa lagi sila lah terjah ALAANGGUNBUTIK sekarang!! ;;)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, July 22, 2011

Bedroom (for boys) inspirations

Salam jumaat semua ;;)


Wuah wuah. Gigih ek aku men-google. Ahaksss ;)) Anyway, jom teruskan angan2. Now aku nak berangan pasal bilik anak bujang aku pulak. Cewah, konon la kan. Skali, buat bilek cantek2 untuk dia, dia nak berkepit bawah ketiak mama papa jugak HOW? Hihi. Layan jela ek...


SOURCE: GOOGLE IMAGES

agak2 Khair Rayyan suka tak deco mcm ni?


Yang ni best gak tp he's too small la utk blk yg mcm ni kot HAHA


Simple and nice. tp kalo bleh bawah katil taknak ada ruang sebab takot dia sorokkan baju kotor bawah katil yang macam mama slalu buat masa kecik HIHI

WUAAAA canteknyaaa. NAK NAK...!!

Dan aku rasa ni lah bilek paling seswai untuk kanak2 umur 2 tahun macam tu...hmm...

Ok pas bilek anak lelaki...pikir deco2 ruang mana plak ek? Tungguuuuu ;;) Untuk master bedroom nak google jugak tapi taknak letak sini. Hihi



Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

Thursday, July 21, 2011

Master Bathroom Inspirations

Ok jom teruskan angan2 kita. Lepas berangan dapur dengan living room, kita berangan pasal master bathroom pulak. Penting hokayyy. Bagi aku penting mahukan tandas tang selesa sebab kat tandas lah nak membersihkan diri lepas seharian penat di opis bukan? So toilet perlu lah best.


Actually tak adalah nak best sangat. Sbb BEST means costly la kan. Adalah tidak mampu. Namun, duit tak membataskan kemahuan kita. Boleh cari yang berbaloi. Dan impian saya adalah mempunyai bilik air yg berbathtub. Bath tub sebenarnya boleh dibeli yang 2nd hand tau. Biasalah yang baru mesti mahal punya noks. MK pon dah setuju. We'll having a bath tub in our bilik air nanti. Tenkiu papa *muah* eh tetiba ;))


So lets check it out. Bathroom inspirations from GOOGLE IMAGES ;;)


Kemas dan tak serabut. I like it hihi

Cantik but i'll minimize the accesories kot hee

Wuah ni dah ala2 bilik spa ni. hehe

Cantik tapi tak nak warna purple dgn kuning. White is better

Nak yang niiii. Tp xmo la lampu cantik tu. Simple udah le. hehe

Dan aku rasa ni paling best tul x?

Comel bangat!

Cantek jugak ma!!

Adoiiii susah rupanya nak buat keputusan untuk mendeko2 rumah kan? Hmmm..... Tak sabar nak merealisasikan mimpi. Bilakah akan....



Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

Lisa, ko tak percaya rayyan suka munggah barang kan? Nah buktinya hehe..

Assalamualaikum ;;)


Hehe. Pagi tadi punya entry terlupa nak bagi salam. OPS ;)) Hmm nothing much to write about. Just pasal budak kecik kat rumah aku tu lah. Sape lagi kalo tidak Khair Rayyan kan. Hmmm. Aritu masa chitchat dengan lisa, ada cerita yang Khair Rayyan da pandai munggah. Dia terkejut. So di sini aku sertakan bukti (perlu ek bagi bukti kat besan?? HAHAHA)


Hari hari pas balik umah, aku akan letakkan dia kat atas toto di bawah ni lah. Semenjak dia makin aktif ni, toto tu tak pernah bersimpan. Biyo aje gitu. Kalo ada orang datang pon tak koser dah nak sorok2 toto tu. Keselamatan anak lebih penting hihi. (i'm thinking to buy play mat for my baby. tp mostly MAHAL lah!!)



Kesian Khair Rayyan mainan dia pon aku letak dalam raga bodo2 je (raga yang dapat sekali dengan hamper. Kan melambak dapat hamper masa dia lahir dulu). Nanti la mama beli raga comel2 dan material yang selamat untuk kamu ye anak ;;) Actually mainan dia tak muat pon semua dalam bakul tu. Selebihnya aku campak dalam paperbag je HAHA. Adoiyai. Baju2 newborn yang dah ketat sendat pon aku campak dalam paperbag jugak. Belom beli lagi bekas yang proper. Patutnya kena simpan & labelling elok2 untuk anak seterusnya kan. Takkan nak buang. Baju baby bukan murah2 weh.



Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

Living Room Inspiration

Ok lepas berangan dapur, kita berangan living room pulak. Living room penting gak. Sebab sini la tempat melepak bersantai2 kan. Dan jugak tempat tetamu duduk. Lain ar umah ko beso kan so bleh asingkan living hall family dengan tetamu. Wuaaa nanges. Bestnyaaa kalo dapat T___T


Untuk living room, aku nak bercirikan puteh jugak (tp time beli barang karang abes semua color ada dah ngalahkan pesta warna diwali tu ;)) ). Lepas tu nak LESS FURNITURE. Yelah ada anak kan? Kalo byk furniture cari nahas la ko. Melainkan anak ko sangat baik dan behave. Mungkin perlu umpan PS3 untuk menjadikan dia 'behave' HAHA.

SOURCE: GOOGLE IMAGES

SUKA. Nampak bersih kemas dan tenang kepala otak. Ruang kecil tapi nampak besar sbb minimizekan furniture

SUKA JUGAK. Tapi nak tukar carpet tu kpd warna lain. Grey kot. Sofa plak nak tuka jadi kaler greyish brown gitu.

I love the modern chandelier (camni ke eja? HAHA)

Pergh kalo dapat ni memang best bangat lah!! But I'll remove the coffe table. Senang anak nak berlari. HAHA

Perghh sofiskated gila noks

HEART IT. BESTNYAAA. NAK NAK NAK. Kecuali carpet zibra tu tak nak.

Yg ni aku suka lampu kat plaster syiling tu (bukan duit syiling HAHA) tp kalo nak buat kena rumah yg tinggi sket sbb plaster syiling tu makan ruang jugak. WUAH I NAK SGT2 LAMPU MCM TU. DIA KAT DALAM.

Mana tahu dapat realisasi kannya. InsyaAllah ;;)


Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

Wednesday, July 20, 2011

renovate kitchen???

Semalam pillowtalk pasal nak beli umah (angan2 dulu. jadikan kenyataan later). Hmm... Dan benda pertama aku terpikir adalah dapur. Bila dah ada rumah sendiri nanti, saya nak dapur yg rasa amannn tenangggg aje. Bleh masak dengan penuh kasih sayang. HAHA. Actually rasa macam dapur tu satu aset la. Mungkin ni sifat2 normal seorang mak mak kot. HAHA. Kalo dulu, ade aku kesah pasal dapur? ;))


Untuk dapur saya nanti, saya mengidamkan warna putih (MK agreed) dan biarlah simple dan tak perlu serabut. Perabot tu bleh cari ikot kemampuan. Nak yg brand mahal2 idak ler kan.

SOURCE: GOOGLE IMAGES

SUKA SUKA!!

BESTNYAAA

LAWAAA, MACAM GAMBA DI ATAS

FALLING IN LOVE!!

BEST LAH WEH

Mulakan dengan inspirasi. Execute, later ;;)


Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha