Thursday, January 5, 2012

Hidung berdarah :(

Aku selalu ada masalah nak mulakan entry. So sceptical of me. Tak ada keyakinan langsung. Tu belom kau suruh aku buat public speaking kat depan audience seramai 10 orang (belom 100 orang, kalo 1000 orang? *pitam*) Ceh motip tetiba cakap pasal benda yang aku tak suka suatu masa dahulu (iaitu public speaking) tapi sekarang okey jer mak ni. Kalo present system aku selalu dapat watak garang dan tak ada perasan. Which is, not a good view of me ;)) OK lah segan la asik menceritakan keburukan diri sendiri di khalayak blog. So just I want to share one story that happened recently. Walaupon recently namun masih ter'kesan' sampai sekarang. Hidung ku tidak mancung lagi (pernah mancung ke? eh?)


Ceritanya begini. So simple je story line dia. Pada suatu malam masa I tengah layan cerita kat tv (tak ingat cerita apa, maybe efek kejadian tu terus lupa ingatan ;)) ), anak kecik I ni standard lah kan mundar mandir ke sana ke sini. Berlari lah, nak masuk ceruk dinding lah, tarik langsir lah, bla bla bla. Tak payah la mention semua kan. Sama jer seperti anak orang lain (kot). Dan budak kecik tu kekadang bila hormon excited dia datang terus nak gelak secara besar2an. Lepas tu akan menyondol objek terdekat. Selalu la objek paling sedap disondol harus lah I kan. Kateee mama gebu huhu.


Dia pon tak semena-mena excited dan meluru ke arah aku dan berdentummmmmmmmmmmmmmmm!!!! ************** pitam 3 saat ;)) Aku lah yang pitam tu. Tetiba rasa hidung panas. Macam ada benda panas kat idung. Macam ade cecair pon ada. Takkan tetiba selsema kan. Then I colek la kat idung, perghhhhh.... Ada darah mengalir babe. Serius nak pitam lepas tu ;))


Bukan berdarah sebab terluka di luar hidung tau. Tapi berdarah dari dalam lubang hidung. Bese aku slalu tengok orang berdarah hidung time terkena overheat cuaca panas kan. Memang tak pernah kena kat diri sendiri. Now I know la perasaannya. Tetiba feeling berlakon bertumbuk dalam drama pastu ade adegan darah2 ;)) Motip sgt hehe...


Kesannya, idung aku sengal2 la sepanjang malam. Tah apa yg berdarah pon tak tahu. Malamnya aku siap mimpi hidung terpaksa dioperate dan dibuang. Maka aku tiada hidung lagi (eh tadi cakap I, I now aku, aku plak ;)) ). Nauzubillahhhh la mimpi gitu kan. Jaga subuh tu terus rasa idung ade lagi tak? ;)) Hehe. Sampai sekarang pon aku ade rasa sengal2 lagi. Tapi sebab dah tak ada darah dan boleh bernafas macam biasa, so I consider it as normal. Hehe.


Oklah itu jer nak cite kat uols. Penangan anak, hidung berdarah. Uols pernah ke jadi camni? Cer citer ;;)



p/s: Today I tak ada di bumi Selangor/KL.
InsyaAllah akan berada di tepi laut Hehe....

Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

2 comments:

  1. itu baru anak jantan namanya sampai buat mamanya berdarah hidung..hi3..ganas yayen nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang anok jatang betui2 ni ;) hihihi...

      Delete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha