Wednesday, January 25, 2012

Natural makeup look

Dah lama kan tak cakap pasal makeup kat blog. Conteng-conteng muka memang tak lah jawapannya. Aku risau je segala mekaup staff kat umah aku tuh berkulat. Nak let go sayang pulak kot kot nak pakai. Simpan jelaaaa biar jadi jeruk pekasam ;)) Aku rasa nak jadikan alasan 'mama bekerjaya yang sibuk'sampai tak sempat nak makeup tak jugak. Kalo nak seribu daya kan. Sekurang-kurangnya kalo keluar dengan MK aku akan pastikan aku makeup sikit. Idak la rupa bini MK macam mayat hidup yang gemuk =)) Makeup sikit apa salahnya demi suami :x

Jadi makeup yang paling aku tak boleh tak buat, dengan erti kata lain WAJIB PAKAI adelah foundation/bedal 2 way cake, eyeliner yang tebaaaaal ;)), secalit blusher dan lipsetik. Cukup lahhh tu. Kalo keluar dengan MK baru taruk eyeshadow yg nipis (biasanya natural/earth color) dengan mascara.


Lately macam sudah jatuh cinta dengan makeup look si #Adele tu. Dah la suara sedap, makeup pulak natural tapi sooo sexy dalam cara dia tersendiri. I likeeeee. Lepas ni nak wat camni pulak lah. Hiks. Bagi aku konsep makeup dia adalah natural-nude-sexy look ;;)





So uosl plak makeup camne? Cer cite....hihi



Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

6 comments:

  1. eye shadow aku ada yg dah berkulat. huhu.. ate bile nak memakainya. koser nak pakai eye shadow ari2 kan?

    ReplyDelete
  2. ciare, i pun sama lah..semenjak ada anak, mmg mekap sudah jarangggggg gile..sekali bulan lepas, kena sound tepek ngan mama n hubby pulak setuju i ni "selekeh" sangat..muka pucat lesi..skrg, baru get back on track..rajin2 ler pakai blusher, eyeliner ngn lipgloshh..hihi

    ReplyDelete
  3. BE make up tak pakai brg byk sgt mcm org2 lain. Kulit BE terlalu sensitive bila pakai compact powder jadi BE guna Naturactor (pengganti compact powder). klau Eye shadow BE guna yg jenis bukan serbuk sbb ia akan bersepah. Eye liner, BE guna yg liquid & water proof. Lipstick BE hanya guna Lip Balm Nivea flavor strawberry. klau guna lipstick biasa bibir BE akan jd kering. Blusher mmg tak pakai.. mostly my make is simple as your best singer Adele.. (^_^)

    ReplyDelete
  4. bedak compact semata dannnnnnnn lip gloss. Itu pun kalau nak pakai, kalo tak togel gitu jela...kehkehkeh

    ReplyDelete
  5. aku paling wajib eyeliner
    blusher kadang2
    lipstick pun kadang2.. tak reti la foundation2 ni

    ReplyDelete
  6. Make up datang kerja, sesimple abis. As simple as ABC. HakHak. taruk uv cream, compact powder, lip balm, eyeliner (wajib taruk). Habis. Pas breakfast, lip balm suma hilang, hilang teros la sampai petang.

    Duuhhh..tetiba rasa teroknya haku nih.

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha