Tuesday, January 31, 2012

parking lift bertingkat ala2 transformers ;P

Last week kan weols balik kampung Terengganu kan, so harus lah ade jalan2 dan shopping2 kan :') Masa tu pulak Ahad kebetulan office sana kan bukak so amek peluang ni untuk terminate broadband kat umah tu yang macam &^%$$#*& huhu. Lepas tu teman MK shoppingkan barang rumah kat umah kampung dia since ada yang rosak lepas kejadian banjir tu. Beli barang2 letrik la kaedahnya. So masa jalan2 aku adalah terkesima melihat satu bangunan yang tinggi lagi gagah. Tapi bila tengok bebetul, eh, bukan bangunan lah. Macam barisan kontena. Eh, bukan kontena laaa sebab ada kereta kat celah2 dia. Eh, parking laaaa rupanyaaaa. Terus kagum dan ajak MK parking kat situ ;))


Biasanya orang kampung jakun masuk KL kan? Ni orang KL jakun masuk kampung =)) Rupanya kat KL ada ek benda ni? Tapi apesal aku tak tau?? Cer cite, hihi. Masa tengok tu serius aku duk imagine dia akan bertukar jadi transformers ke apa kan. Tak caya cer kome tengok gambo kat bawah.

MULTI STOREY ROTARY TYPE AUTOMATIC PARKING

MULTI STOREY ROTARY TYPE AUTOMATIC PARKING

Itu dia kereta kami. Kereta buatan malaysia ok. Tak mampu beli kete import hihi

Adehhh mukaku kulit tidak sekata dengan jerawat timbul sana sini. Jauh beza beno dengan kulit yayen. Ahuk ahuk. Nak kulit secantik bayi jugeeee T___T

OK sekian saje laporan saya dari Kuala Terengganu. Eh, tapi now ade kat bumi Selangor daaah. Hikhik..


Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

10 comments:

  1. perhh!!! sempoi tue..alyn first time bru tengok nie...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu ah kite pon 1st time tgk jakun gile kottt HAHA

      Delete
  2. oh, parking otomatik ni i da tgk masa g Ganu last year...cuma pnh pernah try parking sbb masa tu dtg urusan keje...jdi xdela jln2...tpi dgr kata ramai yg takut nk guna pasal takut risiko. huhu...tp system parking cm ni bgs sebenarnya...jimat space. kan kan kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp ni teknologi korea/jepun should be selamat lah hihi. kite rasa selamat jer :) mmg patut dipraktikkan di KL lebih banyak. hihi

      Delete
  3. wah jakun jugakkkk

    ermmm masa keta tu diangkat, penumpang sume dah kat luar la eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup semua penumpang dah turun siap2 sbb mmg xde tangga nak turun huhu ;p

      Delete
  4. kagum kejap. baru i tahu ade parking macam ni rupanya. kesiannya. haha! jimat space kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sgt jimat space tp kena buat byk la hehe

      Delete
  5. Jakun jap.1st time tgk camni...tak sangka kt malaysia ada camni.tp cam takut gak tgk keta parking camTu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg takot seramssss. tp insyaAllah kukuh hihi

      Delete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha