Friday, January 6, 2012

Stress Test


Stress test tu sekadar tajuk je. Content cerita pasal lain. Kalo content pon cerita pasal stress test, maka betul2 stress la jawapannya :-s Anyway, just to share a few updates about this budak kecil. Budak kecik yang seringkali jadi mangsa model untuk online shop mama. HAHA. Keciannn ia ;))


  1. Sekarang dia dah berlari dah.
  2. Suka main pintu. Dah gaya macam Ahmad Albab ;)) Suka tutup pintu dan selalu terkunci dalam bilik sebab memang suka mengunci diri sendiri.
  3. Akan menangis baekkkk punya (sampai muntah2) kalau nampak mama masuk mana2 pintu (pintu toilet/bilik/stor) dan aku tertutup pintu tu, memang dia akan nangis. Sebab taknak kena tinggal la kononnya. Aku selalu je bawak yayen mandi sama kihkih
  4. Gigi dalam proses nak jadi 7. Baru tumbuh lagi dua dan gian mengigit sekarang.
  5. Bila nak biskut, dia akan ambik bekas biskut tu bagi kat sape2 supaya bukak bekas tu. Hehe comel sgt ;;)
  6. Dah pandai slide untuk unlock iPhone mama bole? Adehhhh. So gadgetness lah budak2 sekarang.
  7. Bila ajar sebut words apa2 kadang2 jadi, kadang ke lain bunyinya. Tapi time nak belaja tu dia akan sebut selow2 macam berbisik. Hehe tatau ar ape motip dia
  8. Alhamdulillah masih minum susu ibu sampai berumur almost setahun dua bulan. Walopon tak sepenuhnya tapi aku masih bangga dapat BF dia. Pas keje balik umah tu jela keje dia, asik berkepit dgn mama ;))
  9. Dah boleh bersalam dengan kite. Sayang cium2 pon pandai dah.
  10. Kalo hari cuti keje dia memang ikut ke mana mama pegi. Abis la ditawaf satu rumah ikut mama ke dapur, basuh kain, sidai kain... Tapi kalo nak mop rumah aku terpaksa tidurkan dia kejap dalam buai. Buai ni pakai bila terdesak. Sebab kalo nak tggu dia tido memang tak akan tido, so kalo nak tido dengan segera masuk buai. Haaa senang la mama nak vacuum/mop rumah.
  11. Paling suka tengok iklan kat TV. Cerita dia tak layan. Dia layan iklan jer. Kadang2 kalo tengah baring2 kat dlm bilik, tapi tv kat ruang tamu pasang dan ada bunyi iklan, terus pegi tengok tv. Lepas iklan habis dia masuk bilik balik golek2. Bole? ;)) Nak senang cite, tutup je semua hiburan untuk bagi dia tido. Hiks
  12. Kalo mama/papa tinggikan suara terus cebik berlinang air mata. Adoi manjanyaaaa. Kalo jentik kaki tangan dia lagi laa meraung uols. 
Erm ni je yg aku bleh ingat skarang. Nak sambung stress test ni. Bye!


    Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

    4 comments:

    1. tomeinye rayyan. yg paling tomei tu ms sebut mcm berbisik.. takut salah sebut kot.. hehe

      ReplyDelete
      Replies
      1. Hehe tu la pasal siap berbisek mcm ape jer. tp kan BE, dia skg xde bisik2 dah. Asik menjerit pulak (-_-")

        Delete
    2. alolo.... comeynay rayyyan.... geram aunty..hehe

      ReplyDelete

    Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

    © ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha