Thursday, February 16, 2012

Khair Rayyan pergi kelas mewarna ;)

Selamat datang ke blog Khair Rayyan atau nama manjanya Yayen ;)) Adehhhh. Pusing sana pusing sini last skali cerita pasal anak jugak. Well, mama nye tak ada modal nak cerita pasal apa. Naseb laaa kan kihkihkih. OK since 2 weeks ago I dah hanta yayen ke kelas intensif mewarna. Haaa kelas kau mariaaaa. Umur setahun 3 bulan (harini laaa genap 15 bulan ;p) dah pergi kelas. Ko hado? Ekekekekeke =))



Kelas mewarna dibuka setiap hari selama sejam. Biasanya kelas mula jam 8.30pm - 9.30pm. Tapi sebab budak kecik ni belom lagi betul2 pay attention untuk belajar mewarna, biasanya dia hanya fokus maksimum 30 minit saje. Selebihnya hanyalah aktiviti berlari2 dalam kelas sama ada mengejar atau di kejar oleh teacher dia T_T



Look? He's sooooo serious when he wants to. Ni tengah study ni sebab next week teacher kata ada exam. Soalan exam dia senang aje, sbb tajuk dia bebas. Sukati lah nak lukis ape ;)) So yayen, start from tonight study bebetul ok ;))


Yayen ni kadang2 pegang crayon sebelah kiri, kadang2 sebelah kanan. But most of the time he's lefthanded. Ikot sapa pon tak tau maaaa.


Masih gigih mewarna untuk minit ketiga puluh. Lepas tu dia main campak2 color crayon pula. Kesian teacher kena kutip color yang bertebaran. Huhu


Sampai terkangkang nak mengkaler uols. Adehhh cer sopan sikit wahai anak. Ate, dalam kelas pon nan hado kerusi meja. Kalo ada kerusi meja pon he'll end up duduk di bawah kerusi atau meja T_T


Yang penting sila provide kan color non-toxic kepada anak anda. Dan pastikan dia sentiasa diawasi waktu mewarna dikhuatiri akan memakan color yang seperti candy tersebut. Syukur buat masa ini, belom ada lagi sessi memakan color hehe. Selain itu, non-toxic colors juga senang dibasuh. Dan pakai lah hand soap dettol untuk kebersihan maximum. Tetiba ;))

So far kelas mewarna ni dibuka setiap hari tapi yayen sokmo ponteng sebab tertidur awal. Kul8.30 dah tido kadang2 tu. Kalo macam aktif tu hantar je ke kelas mewarna. Kang lama2 dia boring pastu tertidur. Pastu have to wash his hands masa dia tengah terlantar baring gitu. Kesian teacher dia.

Eh eh, ramai ke berminat nak join kelas yayen ni? Sila hubungi teacher ciare baha di talian 019-444-tekan tekan tak dapat ekekekekeke =))


Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

16 comments:

  1. Ciare!
    ada 1 brand crayon
    yang x kotorkan tangan anak tau
    kite beli dulu utk alia before dia patah-patahkan, sama mcm dia koyak koyak drawing block dia
    hehehe
    physically mcm magic colour pen tp dia crayon
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade ek? so apa nama brand tu ingat x?kiranya color tu ade holder mcm magic color sbb tu dia x kotorkan tangan. camtu ke?

      Delete
  2. huhu....bestnye kelas mewarna Yayen nie..our son nama lebih kurang la...my son nama Aryan, panggil Yayan...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yayen vs. yayan hehehe :D sebaya yayen gak ke?

      Delete
  3. nak buat jgk lah kelas mewarna nie tuk Iman..hehe..selalu buat kelas membaca je..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yayen kurang la kelas membaca sbb dia suka pegang buku sendiri n belek2. huhu.

      Delete
  4. mmg patut ada tahi lalat kat tgn sbb suka coloring

    ReplyDelete
    Replies
    1. xtau la sbb tahi lalat tu ke efek dia suka coloring hehe ;)

      Delete
  5. my doter tak heran kan buku.lebih berminat nk menghala kan pensil colour/crayon/lipstik momy kt dinding.wat mural hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. OMG!! kiranya kalo dpt color memang dia suka wat mural ke dinding la ekkk? Haish bahaya lah pulak. Kena sorok semua color kalo mcm tu. Sbb tu kite beli drawing block beso2 bg dia senang nak mural hehe

      Delete
  6. I beli crayon yang ni gak untuk ammar. Tapi..warna dia lekat kat tangan..huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Crayon ni memang lekat kat tangan tp mudah nak basuh. Kan? Ke camne? Huhu

      Delete
  7. Replies
    1. mmg sgt seronok. yayen pon nampak hepi sbb dpt buat benda baru :)

      Delete
  8. WAHHH...gagah je dia melukis ek.. hehe
    sejuk perut mengandung kan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang gagah dan gigih siap terduduk atas drawing block pon ade ekekeke. mmg sejukkkk je perut mengandungkan dia dulu ^__^ xpe zie x lama lagi hehe

      Delete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha