Friday, February 24, 2012

Main layang-layang di Pantai Morib

Ahad lepas, kami sekeluarga pergi beriadah di Pantai Morib. Bukan plan dirancang pon. Plan mengejut yang best hehe. Biasanya benda yang diplan mesti tak jadi maka mak stress hihi. So malas nak plan2 dah. Ahad ni pon dah plan nak pergi ke Sunway Lagoon. Hopefully jadi realiti la nanti. Ade uols nak pegi sunway lagoon this Sunday? Jumpa di sana yukkk ;))


Jadi aktiviti beriadah makan angin tepi laut je pon. Air laut yang pasang dan berombak deras petang tu membuatkan si kecik tu excited. Terjerit2 tepi laut dan menjadi perhatian orang ramai huhuu. Well, if you ever hear he screams, than you know la betapa HIGH PITCHnya suara beliau ;)) Kalo dalam rumah harus lah bergema bila dia menjerit. Pasti jiran aku stress terpaksa dengar jeritan si Khair Rayyan kehkeh.

Muka masam sebab baru bangun tido. Masa bergerak tido sampai la ke destinasi huhu

Sesampainya di Pantai Morib dalam jam 5pm. Elok pon pegi lewat sebab by that time pon punya la panas matahari terik lagi. Kalau pegi awal2 mesti stress silap2 kena lepak dalam kereta dulu sampai matahari turun sket huhu.


Motip papa goda anak dengan makanan?? Dan sila kau  tengok betapa terliurnya anak aku tengok bapak dia makan =)) Yayennnn yayennn *geleng kepala*

Unedited picture, cuma resize dan taruk watermark. Cantek kan gamba qualiti aipong? hehe
Orang memang ramai petang tu. Especially yang ada anak sebab best sangat nak main layang2. Yayen pon ada jugak dibeli oleh papanya main layang2. He was soooo excited. Terdongak2 ke langit tengok layang2 corak burung helang tu. Sesekali dia menjerit sebab nak lompat tangkap layang2 namun tak terdaya. Mama tukang gelak jer ;))


Anda tau tak yayen ni gayat orangnya. Dia tak bisa melangkah longkang eventhough longkang tu ada besi jarang2 macam gamba di atas ;)) Lawak okey! Sampai malam aku gelak teringatkan peristiwa yayen gayat nak langkah longkang =)) Wuah anak mamaaaa niiiiii. Tak macho lah sayang anok jatang takot2 ni. Nanti kita praktis langkah longkah okeh hehehe.


Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

4 comments:

  1. kalau aqil ni mst melalak nak main layang2 tu..kat sini ada gak org main tp xramai sgt..

    ReplyDelete
  2. wah morib ada pembaharuan cket ;)

    ReplyDelete
  3. ala yayen x macho la gayat..nanti ajak mama g hiking okeh..haha

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha