Monday, February 13, 2012

...menawan keluarga bahagiaaaaa

Alhamdulillah, wishlist terakhir tahun 2011 tercapai jugak. Tak kisah la lambat sikit asal ado. Nak buat camne, I bukan orang kaya yang boleh dapat apa dia nak bila bila masa. Jadi, bila nakkan sesuatu, ia memerlukan kesabaran. Bukan bila petik jari terus dapat. Yang penting puas hati sebab usaha sendiri. Walopon sebenarnya banyak disponsor oleh teman sehidup semati i ;))



Ni lah dia, wishlist tahun lepas. 1 Feb 2012 baru tercapai. Alhamdulillah. Jangan tanya model apa ek sebab tak ingat. Yang pasti harga tak sampai 1K pon. Takat jait biasa2 boleh la. Kalo nak buat sulam2 gempak tu sila beli mesin harga 1K ke atas okey. Nanges.



Lepas da beli mesin kena invest pulak untuk beli sewing kit dia. Haaaaa, dengan hasil google-lan tahap maksimum, dapat jumpa kedai jahit yang best di Bangi. Murah pulak tu. Semua barang di atas harga dalam RM50 jer ;;)

Abaikan kaki tembam ;))

Lepas udah beli mesin, alat menjahit, kena lah menjahit bukan?? HAAAAA this is the critical part lah. Untuk membuktikan kepada mulut2 puaka yang suka rendah2kan keinginan orang. Yes, I know I tak terror menjahit but I have passion to it. So the rest cuma latihan dan kegigihan aje. Kenapa lah suka nak perlekehkan apa orang nak buat? Nama pon baru nak beli mesin mesti la baru nak belaja sikit2 kan? Kalo dah terror jahit takkan la aku beli mesin murah. Mesti la kalo dah terror akan beli mesin yang heavy duty untuk buat macam2 kan. Ape ke bengong. Ni lah manusia, tak habes2 dengki. Jadi #sewingproject yang pertama adalah seluar tidur mamaaaa hihi ;)) Masa siap seluar tidur ni, MK tak habes2 puji sebab dia pon agak was2 aku ni tau jahit ke tidak (at least dia was2 dalam hati je tapi tetap bagi galakan dan sponsor hehe) lepas tu dia kata lepas ni dia bole la sponsor beli kain untuk i menjahit. Syukurrrr. Syukur sangat dapat suami yang suka bagi support. I love u papa :x


Sementara i menjahit tengok la apa papa buat kat anak dia? Huhu. Last sekali jatuh terguling tersembam ke lantai. Huhu cian anak mama.


2nd #projectsewing pada keesokkan harinya buat seluar tidur anak pulak. Pakai kain sama corak dengan seluar tidor i. Kelas tak? ;)) Lepas tu papa pulak sibuk nak seluar tidur yang sama. Sorry papa, kain tak cukup sebab ada 2 meter jer hihi.


Tada! Dah siap!! Okay tak uols? Hehe. Puas hati sangat2 walopon seluar ni agak terkecik. Tp tak apa lah, boleh simpan untuk adik yayen. Kehkeh ;))


Entri diakhiri oleh rainbow cake yang super duper sedap tapi mahal T___T Wuwuwuwu. Lepas ni nak google resepi rainbow cake lah. Yayen suka makan kek so better I buat sendiri dan yang kurang manis sikit. Kek kat kedai mostly too sweet la for infant kan. Yeay!! Lepas ni #bakingproject pulak. InsyaAllah :)



Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

21 comments:

  1. Uwaaahhh bestnyeee dah ada mesin jahit sendirikk. boleh jahit sluar tidor sendirikk.. boleh jahit sluar tidor anak sendirikkk.. nak tempah sluar tido! nak tempah sluar tido! hahaha!

    Apapun mana ada orang terus pandai kan. Semua kena belajar dulu. Keep update ur project k..

    Note: Sluar tidor rayyan comel siutttt...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks :D Mmg akan update sewing project kat blog InsyaAllah :) Hihi

      Delete
  2. Bestkn jahit suar sdiri...aku 1st n last wt time projek KH skolah dl, jahit xjadi, hantr kt tukang jahit suh siapkn...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ceittt motip? HAHAHA. Aku dulu buat baju tidur masa project KH rasanya ;)

      Delete
  3. comelnye..
    kalau buat 3, dpt sorang satu cm best je..
    pastu buat 7 jenis..
    tiap2 mlm boria..
    cute..

    untung org pandai jahit..ade bakat..
    bgla ape, sume jd..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la husband duk tanya bila nak buat baju tidur spasang utk anak beranak ni hihi. BORIAAAAA ;p

      Delete
  4. mak kaaaaaaaagummmmmmmmmmmm sangatssssssss..seluar so chomel.nnt nak tempah pyjama utk imani lahhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. perlu ke kagum? aku malu kot nak letak dlm blog ni. nti mulut puaka cakap 'alah seluar tido je ponnnn' haaa camne? nanges aku tau HAHA. K nti aku open for order k. Ntah bile xtau hakhak

      Delete
  5. comei r...nie kne wat lg 1 blog nie..tuto jait2 ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala malas le nak bukak blog lain. sumbat je semua kat sini. hahaha. ntah ade masa ke tidak kann. yg 1 blog pon update gitu2 jer ;p

      Delete
  6. Cantik wooo wooo, cepatlah open order. Baju melayu budak ek ek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la nak praktis baju melayu yayen dulu ni ;p

      Delete
  7. aloloo.. comel! suar mama pun comel, suar yayen lagi comel! ishh patut laa papa die pun nak ngendeng jugak.. pemilihan kain yg cantik pun membantu.. eh same la pulak kaler kain dgn kaler kek.. hehehe

    ni yg rase mcm nak beli mesen jahit gak ni.. nak masuk kelas jahit laki cakap "alahh belajar kat youtube je.. beli buku ke.. senang je tu.." harusla kena gigih khenn.. hmmph

    chaiyo2!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingat nak pegi kelas jugak tp banyak beno kosnya. nak menjait pon da byk kos mesin, alat menjahit, kain. so belajar kat utube n tutorial online jer. berbaloi dan murahhh HAHA

      Delete
  8. comel nah dia in polka dot baju tue :D

    ReplyDelete
  9. salam ciare - caya la ciare ...kak ina pun ada keinginan utk menjahit....hobi baru yg sgt memberi manfaat...keep update your latest new dear....i like....

    ReplyDelete
  10. salam..nak tanya la, ada nama & alamat kedai jahit yg kat bangi tu x?saya pun br nk cube2 nk menjahit blk...so nk beli alat2 jahit ni..hehe..

    ReplyDelete
  11. a'ah.. saya pun tgh dok cari kedai jual peralatan jahit yang best kat bangi ni.. ada jumpa kt seksyen 4 tambahan (Karymas Store) tp mcm mahal jer.. share lah nama dan alamat kedai yg awak pergi tu..

    ReplyDelete
  12. Cantikkkkkk sangat...... Nk jgk yg kecik tu cun melecun la......

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha