Wednesday, February 1, 2012

Tengok wayang: Journey to The Misterious Island

Minggu lepas since my sis ada datang all the way from Ipoh with her daugthers, jadi I amek peluang ni untuk tengok wayang la apa lagi. Both of us sangat addicted tengok wayang. Tapi sebab ada constraint tertentu terpaksa la buat2 lupa kan hobi yang satu ni. Kakak I since husband dia offshore harus lah dia mati kutu kan. Nak tengok wayang dengan anak2 tak feeling katanya. Maka, di sini lah peranan sebagai adik mithali aku tunaikan ;)) Khair Rayyan pon terjebak sekali hikhik.


Weols tengok cerita Journey to The Misterious Island. Ala2 kesinambungan cerita Journey to the center of the earth. Budak yang berlakon masa kecik tu dah besar and ensem dah pon ;;) Hikhik. By the way, ini experience kali kedua Yayen tengok wayang. Kali pertama haritu gojes sebab dia tido. Kali kedua ni aku expected the worst iaitu bersedia untuk keluar wayang jika dia berada di tahap tantrum. Tapi mujurrr sangat dia behave. Errr behave tak behave la jugak. Ada la jugak since dia menjerit tapi mujur scenes tu tengah jerit2 jugak. Then naik turun seat tu ada dalam lapanploh kali kot. Pastu dia baling popcorn sesuka hati T___T Ada jugak cubaan nak nangis tapi berjaya disusukan. Lepas kenyang dia turun dari seat dan berjalan2 di anak tangga wayang tu. Sikittt je lagi nak sampai stage depan T____T. 30min terakhir tu dia syok berdiri kat seat cousin dia sambil tersengih2 kat orang belakang. Haiyaaaaaah. Dugaan no? Kesimpulannya aku tak berapa khusyuk tengok cerita hihi :D

On the way pegi dia dah cas siap2 tu pasal active dalam wayang tak mau tido ahuk ahuk

Peace yoooo. Terkabur plak tak sempat focus ;p
Pasal cerita pulak, aku rasa tak berapa best tapi still enjoy la. Cuma rasa kurang suspen berbanding The Journey to the Center of the Earth. Lakonan The Rock pon biasa2 je. Hero cite dulu lagi best muehehehe. Ensem plak tuuuu *lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii*


Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

No comments:

Post a Comment

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha