Monday, February 27, 2012

Tutorial: Cara memakai tudung bawal agar sentiasa kemas dan tak selebet

Okay cara tajuk entry kali ni mungkin bisa membuat sesetengah individu jatuh pengsan berkali-kali. Pengsan kemudian bangun dan pengsan semula bila baca lagi sekali. Like, seriously kau nak buat tutorial?? Macam kau gojesss sangat kannn ciare?? Well, tak apa sebab I memang gojes (di mata suamiku hewhewhew ;)) )


Bukan lah nak buat tutorial gaya aku hebat sangat macam kaum artis sekarang yang hebak2 (hebat2) pakai tudung the vasss mahal2 tahap rege ratus2 and riban2 kan. No no no. Tutorial ini untuk orang yang pakai tudung kategori bawal pasar malam jewwwwwww. Jadi siapa rasa dia bukan dikategori itu sila shuhhhh shuhhhh jauh2 okay. Oh, bawal asli no satu ke nombor kosong point lima ke tetap tak masuk kategori. I really mean it, bawal pasar malam sajeeeeeeeeeeee =))


OK semua paham? Mari mula :-

1) Pastikan anda menggunakan sehelai tudung (bawal pasar malam ye pasar malam! sebab kalau kau test pakai tudung mahal tetiba tudung kau rosak aku tak ada duit nak ganti).


2) Dan anda bajet2 nak aim untuk jadi segojes wanita di bawah okay. Sila scroll sambil pegang plastic senang sket kot nak termuntah ke ;))


=))
 3) Kemudian sila beli dulu sebotol spray untuk mengeras-kejungkan tudung bawal (pasar malam) anda yang lembik dan bergoyang2 seperti agar2 atau royal jelly itu. Aku tak sure lah ada jenama lain ke yang jual tapi aku pakai produk di bawah.


4) Spray di bahagian kemuncak tudung anda. Bajet2 la kawasanya. Jangan lah sampai spray ke seluruh kawasan tudung itu nescara anda akan menjadi sebuah robot muslimah yang bergaya sebab tudung kejung ala2 tudung saji ;)) Oh ya, masa spray tu, sila la spray di bahagian yang terbalik sebab nanti dia menjadi habuk2 so macam messy la kalo letak di bahagian elok kan. But dont worry, habuk2 tu boleh je hilang dengan kibasan kuasa super saiya.


5) Kemudiannya gosok dengan penuh berhati waja sambil berdoa anda akan menjadi gojes kuikui.


Hasilnya?? Anda akan menjadi gojes dengan tudung bawal (pasar malam) anda. Silaaaaaa la ikot tips ni sebab hasilnya mantap. InsyaAllah tudung akan kemas dari pagi sampai lah ke petang! :D


Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

13 comments:

  1. wah tips berguna ni..lama dah den tak iron tudung..haha..

    ReplyDelete
  2. dulu mmg guna.skrg malas dh beli.belasah je pakai.hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kadang2 belasah jek tp kalo yg super lembik punya kain tu wajib pakai huhu

      Delete
  3. Replies
    1. beli kat giant, besenya kat section yg jual febreeze semua tu ;p

      Delete
  4. Hahaha thank you ciare! Eh ape nama spray ittuw? Tak perasan kat gambar

    ReplyDelete
    Replies
    1. errrr nama dia easy on tu la kot...huhu

      Delete
  5. saya jgk ada spray fabric starch nie..tp lupe dah brand ape..mmg erkesan sgt nk keraskan tudung bawal(pasar malam..haha) yg meliuk lentuk tue..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah dgn spray ni, bawal pasar malam bleh bertukar jadi tudung 1st class rege ratus2 HAHAHA

      Delete
  6. ciare
    ada gak sebotol dekat rumah
    pernah spray dekat tudung murah kita
    punyelah excited spray
    smpai jd keras tudung tu
    hasilnye mmg benar
    macam muslimah yg berjalan dgn tudung saji
    seriously kejung!!

    ReplyDelete
  7. sis klu tdung skola nk smbur kt mane and dia kene smbur after gosok ke before?

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

Kalau saya TAK balas komen anda, jangan marah ek. I'll try to reply your comments asap!

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha