Monday, March 26, 2012

Alkisah membeli rumah

Assalamualaikum ;;)


Boy!! It's not easy as ABC or XYZ. It's definitely susah wehhhh nak beli rumah. Bertambah susah bila bajet tak berapa nak ado. Ade limit yang perlu diambil kira. Rumah yang weols aim last month tak dapat. Bukannya tak lepas loan tapi sebab owner tu main tarik tali. Tetiba macam taknak jual. Hmm. Tak apelah, bukan rezeki kami.


Oleh kerana terlepas satu peluang, kena lah cari peluang2 yang lain. Yang menarik. Yang Berbaloi. Dan yang mampumilik. Jadi semalam ada round2 la cari rumah. Member nak cari rumah sewa. Weols teman sambil2 usha nak beli rumah. Ada banyak la rumah yang for sale/let. Bila call, perghhh semuanya 300K uols. Bawah 300K memang hye hye bye bye. Kalo 300K tu dah bleh dapat banglo 4 tingkat kat Bota, Perak. Tahu? ;))


Rumah sekarang heibattt heibatttttt. Ngeri kot dengar harga dia. MK buat lawak "ni kalau gadai semua harga kita pon tak mampu nak beli. mampu beli dapur dia jer" ;)) Kelako lah haiii laki aku ni =))


6 comments:

  1. salam kenal :)

    rumah kat sini(S.Iskandar/Bota) pun sama maheiii...banglo setingkat pun dah 3-4 ratus ribu...huwaaaaaaaa

    ReplyDelete
  2. smlm ada terbaca dlm newspaper kosmo kot.. tahun 2020 harga umah teres akan cecah rm800k.. itu lagi ler...

    ReplyDelete
  3. betul kan ciare rumah kat perak murah je..member beli kat sri iskandar RM165K cantik gilerrrr..jeles i.

    ReplyDelete
  4. memang mahal pun..nak murah kene duk ceruk2..or jauh2 dari bandar...jauh tu nak g keje...

    ReplyDelete
  5. betul..betul
    tu yg ramai sanggup berulang jauh2
    nak dok KL ni doklah umah flat je
    tu je yg mampu milik

    ReplyDelete
  6. Rumah skrg byk naik yang high end je, elit lah apa la. apa ramai benar ke orang kaya kat mesia ni. cuba buat rumah untuk golongan sederhana pulak ke kannnnnnnn

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha