Thursday, March 8, 2012

Anak tak sihat :(

Assalamualaimum ;;)


Harini mama suka dalam duka. Suka tu since dari semalam lagi sebab ____. Then suka lagi lepas masuk my nuffnang page, beberapa ketul BE baru masuk. Wuahh mama yayennn, kalo bab duit memang happy sangat sampai lupa anak yang tak sehat tu :-s


Aku dah buat analisis, yayen sokmo tak sihat hari Khamis tau. Jadi, bila menjelang je hari Khamis aku dah mula fobia. Dan ternyata semalam fobia aku tu jadi kenyataan. Lepas isyak dia meragam. Tetiba badan panas. Air liur meleleh-leleh. Ni kali pertama ok aku tengok yayen punya air liur meleleh. Sebab memang dari baby dia memang spesis tak meleleh air liur. Jadi bila dia meleleh air liur, weols cuak gak la. Apehal dak kecik ni sampai begitu. Rupanya sebab nak tumbuh gigi uols. Sakit sangat le tu sampai meleleh air liur kawan. Before this nak tumbuh gigi tak penah sampai meleleh air liur. So I bet this time sangat2 sakit le tu. Cian anak mama :-s


Kali terakhir dia demam nak tumbuh gigi 2 minggu lepas. Hari khamis jugak dia demam aritu. Since pagi tadi tak demam dah thats why aku gigih keje jugak today. Bagus jugak hantar ke BS sebab dia bleh fokus kat anak kita. Tapi get ready aje lah sebab kalau dia demam balik aku cabut le amek half day ke apa. Dah jadi mak ni, cuti tak bleh sewenangnya. Kena sayang cuti sebab untuk kes2 emergency macam ni, EL le jawabnya.


Eh uols, KL banjir eh. Sakan aku tengok orang Kampung Baru banjir siap main kayak post dalam facebook. Ekekeke ;)) Well, bukan senang org KL nak jumpa sungai kannn. Time ni la nak berkayaks bagai =)) Pastu kononnya banyak kete breakdown tenggelam dalam air ek. Patutla kan, suami aku ada sejenis fobia. Nama fobia dia adalah fobia-taknak-parking-dekat-basement ;)) Sejak dari dulu lagi dia cakap dia tak suka parking basement. Biar parking dekat yang bertingkat atas bangunan atau yang parking lot yang biasa atas permukaan bumi tu. Kalo masuk bawah permukaan bumi dia mesti tak suka, unless bebetul terdesak.


Aku plak tak pernah tanya apesal la fobia dia begitu sekali, rupanya sebab banjir2 ni laaa. Dia kata penah satu masa dulu KL banjir teruk dan semua kenderaan yang parking di basement tenggelam sampai ada yang amik masa berhari2 tunggu air surut untuk keluarkan kereta dorang. Haaa. Katanya masa tu smart tunnel pon tak wujud lagi. Nampak sangat laki iols dah tua ;))


Eh tetiba topik anak tak sehat pegi ke banjir pulak. Ok sambung balik topik anak tak sehat.


So malam tadi yayen is super super duper duper cranky. Menangis sampai berjurai air mata non-stop. Tidur tu tidur tapi tiap jam terjaga dan menangis2. Awal2 tu bapak dia tolong la jagakan. Tepuk2. Tapi dah pukul 3 am macam tu papa yayen dah out of service dah. Anak menjerit tepi telinga pon tak dengar dah ;)) So aku kena la amek aleh. Aduyaiii pukul 3 am plak tu. Aku ni kan penakot tahap gaban. Tu la, suka lagi baca forum cite seram mistik paranormal kannnn? Haaa amek kau! Padan muka!! Kumat2 kamit la baca kursi sampai subuh. Alhamdulillah lah tak ada apa2. Wuwuwuwuw. Teruk la aku ni. Penakot tapi tetap ketagih nak baca cite seram. Motip?? Someone lempang me please ;))

Camni la sebijik ekpresi yayen nangis malam tadi. Cuba bayangkan. Tapi yayen itam la. Takde la putih macam ni ;))

6 comments:

  1. ala ciannya rayyan... ni mesti nak tumbuh gigi graham.... irfan penah gak demam panas tahap maksima... rupanya 8 batang gigi dia nak tumbuh serentak termasuk gigi graham.... kesian oooo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah nya. gigi dia tumbuh sikit2. tp start bulan lepas tiap mggu mmg demam. tumbuh sikit2 kaedahnya. adehhh kesian anak mama

      Delete
  2. ala cian-cian nya...
    ko pon take care.. nnt ank sakit.. mak pon sakit sekali.. bapak dia pening2 kepala.. hehehe~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kalo mak bapak sakit yayen la jaga mama papa ;p

      Delete
  3. Agaknye yayen nk tumbuh gigi geraham kot..sbb Iman isnin ritu pun demam sbb gigi geraham nk tumbuh smpai berdarah gusi..now dah oke la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uiiii kalo sampai berdarah mesti sakit gile!! kesiannyaaaa :((

      Delete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha