Tuesday, March 13, 2012

Majlis Doa Selamat

Assalamualaimum ;;) 


So macam mana weekend korang baru2 ni? Harus semua pon happy2 kan. Ade balek kampung, ada cuti2 Malaysia, ada cuti2 Milan (baru lepas tengok instagram Lisa Surihani, mak jeles okay ;)) ) Hehe. So kami cuti2 balik kampung aje. Rasa dah lama sangat tak balek Perak.... Rindu.... Huhu...


Balik kali ni pon bukan balik saja2. Balik ada hasrat besar. Nak pergi meminang untuk yayen. Eh ;)) Utk Yayen plak. Hihi. Nak pergi meminang untuk abang sepupu aku. Alhamdulillah akhirnya jumpa juaaaa wanita idaman untuk dinikahi. InsyaAllah, akan bernikah tahun hadapan. Kalau ikutkan nak kawen secepat mungkin tapi atas sebab2 tak dapat dielakkan, kena buat Mac next year jugak. Sabar ye abg man hehe :">


Sebelum pergi meminang ke Taiping, kami buat kenduri doa selamat/kesyukuran/tahlil segala siap2. Amek berkat katanyaaa ;;) Majlis berlangsung dengan sangat meriah skali. Syukur. Semoga ikatan yang bakal terjalin dipermudahkan oleh Allah swt. Aminnnn.


Eh papa yayen encemmnyee (aci tak puji laki kat sini? kuakuakua ;)) )

Lepas baca2 doa selesai, apa lagi? M A K A N laaa apa lagi?? Hehe. Aku rasa ni lah keje kegemaran orang Melayu. MAKAN tak sudah. Lepas makan, masak lagi, makan lagi, masak lagi, makan lagi. Tapi yang masak tu bukan aku la. Aku dalam golongan makan jer ;)) Lepas tu bila anak dah membesar aktif ni, perhatian kat dia kena lebih. Semua benda dia nak pegang, nak cabut, nak gigit. Wuaaaa stress mak. Huhu. Paling risau dia pegi lanyak hantaran tu. Perghhh mencabar mencabar. Nak nak pulak bila moody dia tak nak orang lain dukung. Nak mama/papa jer. Haaa rasakan laa ;;)



Menu kampung jer tapi sedap holiaauuu. Dimasak secara gotong royong oleh jiran tetangga

Kaum bapak makan dulu sesudah selesai acara bacaan doa semua. Mak2 makan trip kedua. Nak makan trip ketiga belas pon tak apa. Lauk banyak. Hehe

Kakak . Aunty Alia . Adek . Alia ni adalah sepupu aku yang paling kecik. Dulu mak2 sedara yang berlumba beranak. Now golongan anak sedara (kami ler) pulak yang berlumba beranak. So far mak2 sedara kami dah ada 8 orang cucu. Hehe. Since akak aku anak sedara sulong, so Kyra adalah cucu sulong ;;)

Menantu bongsu mak saya ;))
Hehe. Sekian. Muah to MK (tetiba)

p/s: Hari ini bakal di tinggalkan oleh MK. 
Beliau akan ke Amsterdam (laa sangat ;)))

10 comments:

  1. haha..nak kena tinggal upenye..patut muah MK segala.=p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe mesti laaa...kan rindu2an nanti ;p

      Delete
  2. terpegun dengan kecantikan umah ciare..

    ReplyDelete
  3. Hahaha kenmainn muah muah bagai nak kena tinggal.

    ReplyDelete
  4. hehe muah nak kene tinggal ke tu?hehe

    ReplyDelete
  5. kena tinggal? hoh lama tak melawat blog ni. hehe ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Along membusykan diri ekkk. Lama x drop komen kat sini

      Delete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha