Monday, March 26, 2012

Menggayakan hijab dengan penuh gaya

Assalamualaikum ;;)


Okay harini ahkak nak membebel pasal hijab. Nowadays people love to say hijab rather than tudung and whatnot. Fesyen tudung (eh bukan tudung la tapi hijab!) pon udah pelbagai sekarang. Designers tudung pon (again ciare. hijab hijab hijab. not tudung. grrrr ;)) ) berlumba2 membuat fesyen2 yang gempak untuk menarik perhatian si pemakai2 tud..ok ok hijab ;))


Bab rekaan tudung tu biarlah ek. Siapa aku nak menjudge lawa ke tidak. Sempurna ke tidak. Sedangkan aku sendiri belom tentu sempurnanya. Cuma nak berkongsi pengetahuan yang aku dapat menontot rancangan 30 min bersama Ustaz Don few weeks ago. Kelaka kan cara presentation dia. Tapi ilmunya lekat di hati. Bak kata Ustaz Azhar Idrus, tengok cite jangan tengok saje. Amek pengajaran di sebaliknya. Orang sekarang tengok cite, tengok boddo je ;))


So, mengenai isi kandungan rancangan ustaz don tu, uols bleh review kat youtube. Cuma rasa best sangat sebab dalam rancangan tu, ustaz siap panggil 2 wanita untuk mendemokan cara pakai tudung (errr, hijab ;)) ) yang betul dan mengikut syara'. Ada macam2 la gaya terbelit sana terbelit sini, jangan terbelit tengkok pastu tak bernapas sudahh ekekeke. Jadi sedikit atau sebanyak, dapat jugak ilmu masa menonton rancangan tersebut.


Okey sekian saja entry pada hari ini (alah setakat publishkan entry draft je pon. ape susah ;)) )


No comments:

Post a Comment

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha