Friday, March 2, 2012

Saya telah tertipu

..........okay masih lagi nak cakap pasal kes tipu2 ni. Semalam I dah bising2 kat twitter cakap kena tipu la ape kan. Sampai ada ingat laki I si MK tu yang menipu I. Motip uols? Ekekeke ;)) Ni tak ada kena mengena dengan kes rumahtangga sendiri okay. Cuma, saya telah ditipu di atas talian (online) semenjak these past few months. Or almost a year?


Kalau nak cerita details, maybe terlalu panjang atau paling tepat adalah tak perlu cerita sebab ianya akan mengaibkan seseorang iaitu person yang telah menipu tersebut. Cukuplah aku katakan, yang tertipu bukan aku sorang, tapi ramai. Sejumlah kumpulan yang besar. Tapi penipuan dia adalah dalam bentuk penulisan bukan la menipu sampai melibatkan duit atau yang serius. So tak perlu direport pada polis okay ;))


Cuma secara perasaan, kami telah ditipu. Motip lisa ko tau dia macam tipu dari awal tapi tak inform aku?? Aku terjebak jauh okay! Aku terima cerita dia. Macam aku mengembara sekali dalam cerita dia. Paham takkkk. Yang paling aku ralat dia sampai menipu yang sangat hebat sampai create account FB dia dan beberapa account FB yang lain untuk mengukuhkan identiti dia. Takde keje eh? Setakat create tu tak apa tapi sampai dia buat diri dia rasa dikasihani dengan pelbagai ujian and whatnot. Tak ke keje gila?


Okay sapa yang tak tau cerita ni might be so pening baca this entry right now. Walaupon aku nak cerita tapi aku tak boleh. Sebab dia juga manusia biasa. Buat salah. Harap dia menyesal dan tak ulangi perkara ini. Walaupon dia penah menipu jugak sebelum ni tapi mangsa dia adalah individual. But this time, a group of online friends, and ada jugak yang pernah menemui dia, tertipu. Kami ditipu secara perasaan ya, diulang sekali lagi, perasaan. Bukan wang ringgit. Jadi uols yang baca tak perlu risau aku kena tipu berjuta rupiah ke ape. I was not being cheated that way. Anggap ni macam seorang kawan yang menipu kawan dia di mana kawan dia sudah menganggap dia sbg kawan. Paham tak? Ekekeke ;)) Actually takde la kawan sangat pon hihi. Cuma, aku selalu kesian dengan watak dia. Dan aku rasa bodoh sangat sebab kesiankan satu watak yang not even exist!!! Haaaa gituuuu.


S__, if you're reading this, please get help ok. You ada bakat dan I appreciate your masterpiece. It's a good read. Maybe you ditakdirkan utk jadi writer, journalist or what but you're gifted. Tak perlu menipu untuk menulis sebab semua penulis pon menipu dalam karya mereka. Kerja mereka memang mereka cerita yang menarik agar pembaca tertarik. Kesimpulannya mereka menipu. So you betul sebenarnya cuma you're on the wrong path. Jadi, lepas ni, gunalah bakat tu di haluan yang betul ok.


Sekian, wassalam.


p/s: 1 MAC 2012 DALAM SEJARAH :)


Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

12 comments:

  1. sy pon ada wat entry psl ni.. hehehe

    ReplyDelete
  2. wahh.. cam sesuatu je entry ko.. hahaha...

    dunia maya neh kalo salah kenal org, abeslahhh hidup jd caca marba..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tp idup i x cacamerba pon. menten bahagia ;p

      Delete
  3. macam-macam yek..sabo jer la...

    ReplyDelete
  4. aaa pening jugak la..sbb xtau crita..hikhihkhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu mmg agak pening entry pon. x perlu baca pon xpe ekekeke

      Delete
  5. sbb aku x amek pot dah lepas tu..manela mak tau ko obses nokkk..nnt aku tuduh awal2 aku lak dikata reka cite..dhla die ramai polower..kisah memula tu pon dh nmpk sangat mcm rekaan,mcm bukan kisah benar sbb tersusun gile dh rupe novel kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde la tahap obses bukak tetiap ari. aku komen aku ade sekali dua rasanya ekeke

      Delete
  6. Aduhhhh pening.serius x faham.menipu perasaan??tak libatkn wang ringgit takpela.heeee.(dasar mata duitan)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu yg penting duit iols sesen pon xluak kerna dia hihi

      Delete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha