Thursday, March 22, 2012

Short vacation to Pangkor (part 1)

Assalamualaikum ;;)


Ok ini kisah about 2 months ago yang tertunggak. Serius aku macam dah lupa2 dah kejadian di sana sepenuhnya. Harap gamba2 ni dapat mengembalikan detik2 itu hihi. Anyway, kami pergi ke sana seramai 4 family. Iaitu :-
1) Aku MK Yayen
2) My sis Kyra Kyrin (abg ipar takde sebab naik kapal hehe)
3) Adik ipar + suami + anak + anak
4) Adik ipar + anak

Pastu tambah sorang adik ipar aku hok bujang tu. So you see betapa meriahnya situasi tersebut? Dgn kanak2 seramai 6 orang. Pfffttt memang meriah ;))


Gamba 1st aku tangkap using my canon setelah hampir setahun tak menggunakannya HAHA. Ini masih di Lumut. As usual Kyra Kyrin si kembo berlainan taun menceriakan suasana hehe

Anak sedara belah Ganu. Kakak, afiq adik kpd kakak. And Alia.

Welcome tu Terminal Jeti. Untuk pegi ke Pangkor, sila parking kereta anda di bangunan bertingkat yang terletak berhadapan dgn jeti. Tapi kena jalan sikit la.

Menunggu turn naik feri. Mmg sangat ramai dan queue panjang tapi jangan risau. Feri sentiasa ada :)

Yayen sebelum dapat sunburnt.

Dalam feri. Mabuk wehhh haha

Dah sampai pulauuuuu :D Sesampai aje terus cari teksi van menuju ke Hotel Coral Bay. Tak jauh dalam 3-4km gitu

Check-in timeee :D Amboi yayen rasmi siap2 ek? Hehe. Weols amek apartment 2 rooms. Luas la but have to add another extra bed which was costly. Hmm.

Lps check in terus serang pool laaa. Macam biasa ada pool for kids and adults. Sakan lah budak2 ni mandi. Yayen pon tak reti sejuk2. Bila dukung dia naik atas, dia nak terjun balek. Terjun tanpa rasa takot pulak tu. Tak sedar diri tu ketot. Berdiri pon tak stabil lagi dalam airrr. Risau mama ni. Grrrr

Kakak adik tak hengat dunia dah. Sampai mengamuk mamanye suh naik atas ekeke ;p

Ni pool for adults. Jeles aku tgk MK swim dgn anak. Jeles sebab taktau swim. Sumpah dalam weh kolam ni. Betol2 had dagu aku. Itu kalo menjingkit tu. Tak ke gila dalam?? Pfggttt.

Pas dah boring kat pool, weols sambung kat beach pulak. Hehe. Itu, next entry lah ek. Buat 2 part jelah sebab duk sana pon sehari semalam jer noks. Kalo 3 hari 3 malam bleh la buat 6 part ekeke ;))

 

4 comments:

  1. Teringat cuti-cuti g Pangkor sejurus selepas kahwin :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehem ehem teringat detik2 manis honeymoon lettewwww :D eceh

      Delete
  2. Bilelah dpt jejakkan kaki ke pangkor..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh ikot kite balek perak nti g sana nak :D

      Delete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha