Friday, March 9, 2012

Ukur baju di badan sendiri

Assalamualaimum ;;)


Okay it's Friday and yahooooooo. Esok pagi balik kampunggg wowowowowo balik kampunggg hati giranggg. Walaupon girang tapi daku suka dalam duka okey :-s Terpaksa mengorbankan majlis persandingan my besties. Dulu cadangnya nak pegi wedding dulu then balik kampung. Then, macam banyak sangat halangan dan akhirnya terpaksa mendahulukan majlis saudara di kampung. Nur, if you're reading this, I am deeply truly sorry tauuu :-s Sobs sobss :-s So MK pon advice I untuk jangan bersedih, dan ikhtiar cara lain. Jadi nanti nak gantikan dengan menjemput mereka datang makan2 kat rumah atau treat je pengantin baru makan. Make it special one. Wuuuuuu Nur, sorryyyy sgt2 tawwww. Tsk tsk T__T


Sebab itu lah lumrah kehidupan, kita perlu memilih. Sebab tak semua yang kita mahukan, impikan, bakal jadi kenyataan (tetiba macam ceramah motivasi plak ;)) )


Eh tajuk entry ni ape tadi? Jap nak scroll ke atas ;)) Oooo ok pasal ukur baju di badan sendiri. Hehe. Aku gini lah. Sokmo terlupa. Memula tulis tajuk lepas tu merepek meraban banyak2. Last perenggan terakhir baru kembali ke jalan yang benar kuikui ;)) Sorry ekkk. Inilah sifat ku ;p


Jadi pasal ukur baju di badan sendiri. Ate, dah baju kau saiz XL, motip nak saiz M?? Haaa saiz XL tu aku le tu. iols kan gemukkkkkkk. So baju kenalah gemuk sekali. Wuahh teringat zaman UPM dulu iols pakai saiz M okay. Masa tu rasa punya la gemuk sebab kawan2 semua pakai saiz S atau XS. Choiii kan? Padahal M tu kalo nak dibandingkan dengan sekarang, kurusnyaaa lahai aku dulu. Kurus tu sekitar 50kg-53kg. Kira okay whattt. Perut kempis je uols masa tu. Cuma pipi aku jelah tak bleh dimaafkan. Adalah chubby sejak azali. Spesis special ok. Kau ado? ;))


Ok jom layan gambar di bawah. Ni koleksi tudung bawal plain iols. Mak sukeeee. Syantekkkkk ok. Err syantek di mata ku ler, maybe di mata uols huduh ke? Tak tau la kan. Hehe.



Di atas ni masa aku beli plain bawal ni batch pertama dan kedua. Ada 13 ke 14 lai. Tak ingat exactly. Aku ni spesis basuh tudung sekali banyak2. Bila stock tudung semua dah kena pakai, baru basuh ;)) Ate, leceh lah nak basuh selai2. Abeskan sabun jek ;)) Masa sidai semua ni, MK tegur "banyaknya yanggg" then i replied "alaa sikit je ni, ada lagi 14 on the way kat posmen" hehe tergamam kawan tu. Kihkih. Dia tu sokmo lupa. Padahal tiap kali nak beli memang dia tahu sebab memang dia yang bayarkan wakaka.



Ni batch ketiga yang aku beli. Mabelesssss. Warna semua lain tau walopon nampak macam ala2 sama hehe. Kesimpulannya, aku dah ada hampir kesemua kaler plain bawal ni. I likeeeeeeee ;)) Murah je uols, sebab I mengamalkan konsep ukur tudung di kepala sendiri. Mampu tudung bawal je. Itu pon yang plain sebab murah jeee. RM7/pcs. Kat pasar malam pon mahal RM10 jenuh minyak diskaun tak dapat. Huhu. Kalo tudung twi-tone lah tri-tone lah polkadot lah semua tak mampu sebab aku kan nak ada semua kaler. Hazab kot nak beli banyak mahal2. Biar murah2 dan banyakkkk. Yang penting tudung bawal ni spesis lasak sebab kalo anak aku duk tarik2 pon elokkk je selamat takde la terbertas benang ke apa ;)) Moral of the story:- Tak semua tudung murah itu tak berkualiti, malah mantapppp. Hehe



Ini adalah sample bawal plain color ancient purple. Sorry kualiti kurang kalo pakai front camera aipong ni sbb front camera tak berkualiti HDR. Yang back camera jer kualiti lawa hehe. Motip terangkan semua ini?? :D


25 comments:

  1. woahh bestnya ada semua kaler :D

    boleh bgtau beli kt mana? nak jugakk sbb kt pasar mlm mmg rm10 tak dpt kurang langsung!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best :D beli kat onlineshop kat FB. namanya Adrina.Abby Hijab & Co :) Sila la terjah tp dia bukak batch by batch. Tggu la dia announce next batch hehe

      Delete
  2. sweet je color2 tudung bawal tu wp murah je sehelai.. ai like!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. i like it tooooo :D Sebab tu sanggup beli sampai 3x kat org tu :)

      Delete
  3. Woww...byk tuh, aku dh lm xpakai tudung bawal...almaklum ler la, zharif triple lasak dari rayyan..mau sengget bengget tdung aku kna tarik kt dia,huhuhu...
    http://lav3nd3rbiru.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala boleh je noks. aku snggup gigih pakai iron utk mendapatkan muke sedikit kecik. kalo pakai tdg express muka aku lebih besar dari periuk belanga tahu? :(

      Delete
  4. lawa kaler2 dia..maria suka bawal tp malas nak iron..haha..da lama tak pakai sbb mls nak iron..motip citer?tlg iron tudung kt maria boleh..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok meh meh iols tender iron tudung bawal. Ekeke :P

      Delete
  5. byknye tudung ciare....jeles....

    kite pon pengguna bawal tegar. tp koleksi xlah sbnyk awk huhuhu

    baju berjinak2 dgn shawl. pakai skali skala. ke opis tetap bawal dihatiku

    skrg minat sgt dgn tudung aJ tritone. wooo =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tdg AJ tritone pon lawa2 gak kan. hehe. xpe kumpul la nti lama2 banyak le tu :)

      Delete
  6. Replies
    1. kat FB noks (Adrina.Abby Hijab & Co)

      Delete
    2. Alaaa nape x jumpaaa? Betul dah nama tu. Dia sejenis page yg perlu di'like' hehe

      Delete
  7. aku berminat ciare!!!!sebab aku pun pakai tudung bawal je.takde pun tudung yg ada awning tu.tudung ekin ke tudung rozita che wan ke,tudung citi ke.
    ada aritu aku main pakai je tudung ekspress bunga2 kakak aku gi pasar malam.fida kata aku macam nenek je.sentap..

    **kena terima kenyataan muka bulat dan berpipi kembung

    ReplyDelete
    Replies
    1. minat? haaa ape lg? beli jangan x beli :D

      Delete
    2. is it bidang 45?labuh/kebesaran dia ok x?i mean tak kecik sgt + tak labuh sgt

      kih kih kih..aku tny ko bukan tny org yg jual

      Delete
  8. Tq ciare bg info ttg tudung beli kt mana :)

    ReplyDelete
  9. i ni kalau ikutkan mmg suka tudung bawal..tp semenjak 2 menjak menjadi ibu ni, kadar kerajinan meng"iron" tudung di tahap merbahaya, pasal tu layan sarung je..cepat dan tepat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg cepat n tepat utk bentuk muka dina. but not for me wuaaa :'(

      Delete
  10. Banyakkkknye ciare..kdg2 lg senang nk cr color yg nk dgn tudung bawal ni dr tudung express.dina pun suka tudung bawal sbb klu pakai takla terserlah sgt ketembaman muka ni tp bila jari cam dh kurang upaya ni payah la plak nk pakai sbb nk kna pakai brooch.tu yg sarung tudung express je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xde la banyak sgt. Org lain ade lg banyak hehe. Apepon sgt2 happy dgn new collection (walopon murah jeeee) Ooo yeke? Ibu jari dina tu mmg memberi efek betol ek..xpe la nak buat camne..ade lah hikmahnya gitu..lgpon dina pakai apepon cantek gak. Motip feeling pipi tembun? HUHU

      Delete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha