Friday, April 13, 2012

Aktiviti di hari Ahad kami adalahhhhhh.......

Assalamualaikum ;;)


2-3 bulan akhir2 ni, setiap hari ahad kalau tak ada plan, mesti aktiviti defaultnya adalah meninjau kawasan. Kawasan apa? Kawasan yang strategik untuk membeli rumah. Bukan senang nak beli rumah yang mengikut kriteria kita nak, especially tang budget. Rumah dah ok, lebih budget. Budget dah ok, jauh sangat pulak. Hmmm. Payah payah. Tapi tak apa, jalan2 aje lah cuci mata kan.


Intan payung busyuk masyam. Dalam gamba nampak macam wangi kan? Cer cium, masyammmmm ;))

Dan yayen pon kebiasaannya tiap ahad mesti asik duk menyarung kasut dia tu. Nak ajak mama papa jalan2 letttewww ;;) Pandaiiiiii.. Oh update yayen yang terkini, bila tanya gigi mana? dia ketap gigi. Mata manaa? Dia kedip2 mata. Tangan manaa? Angkat tangan. Kaki manaaa? Angkat kaki. Huhu. Itu saje sekian.


Apetah sembang budak berdua ni. Azib pandai bersembang. Yayen tak pandai sangat borak2. Dia pandai angguk2 geleng2 dengan menjerit jer ;))

Ni plak salah sorang BFF yayen. Bese la kalo jalan2 harus la membe pon join. Sebab masing2 memang tengah cari rumah. Kalo bleh kalo dapat rumah pon, nak umah dekat2 macam sekarang :) InsyaAllah...


10 comments:

  1. rayyan kemetot comel.. suka tgk bibir dia yg kecik tu..(^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kemetot compare tu his friends. Ala he's the youngest pon ;p Bibir kecik tp jerit power woahh haha

      Delete
  2. rafique tambah lagi satu, kalau tanya mana tongue, dia jelir lidah sambil muka tersipu2..ape tah yang dia malu jelir lidah..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alalahai pandaiinyaaa. yayen terlalu sikit vocab dia. Lambat bercakap dak kecik tu rasanya huks

      Delete
  3. selamat m,encari rumah yang terbaik untuk diri sendiri....slow2 dear :) insyallah dapat juga nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. nak cari rumah kena berterusan dan gigih. xbleh hangat2 taik ayam jer. berusaha!! Tengs ;)

      Delete
  4. ciare selamat jumpa rumah yang diingini ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kaklong. Jeles okay kaklong dah ada rumah awal2 lagi. Huks

      Delete
  5. korang carik area mana?
    tu lah kan, rumah skrg rege mcm merapu sgt2
    mahal melampau
    mmg nampak gaya kena duduk jauh dr KL la kalau nak umah teres
    dkt ngan kl, kondo lah jawabnya..

    tapi pape aku tetap syukur, ada dah gak umah nama sendiri walau org kg mcm tak percaya, laki bini engineer tp dok umah flat je

    inilah hakikat hidup kat KL. Engineer pun sibuk nak jual kuih lagi.. (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. weals cari area2 sekarang je sebab tengah2 antara bangi-PJ. kena la adil kan. Yg payahnya sbb MK xnak duk apartment. Jd kena gigih la cari land house. Tapi kalo dpt pon umah kecik2 je pon. Bajet kecik je pon huhu

      Delete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha