Friday, April 6, 2012

MK's birthday punye cerita ;)

Assalamualaikum ;;)


Ehem ehem. Apa kabar semua arini. This is just a short entry. Cerita pasal besday papa yayen 2 ari lepas je ponnn. Since bini adalah out of budget to throw a party untuk laki dia, maka buat yang simple2 and sweet je dulu. Eh sweet ke? ;)) Walaupon MK sekeras-kerasnya cakap takmau celeb besday tapi I insist. Alah sambut kat rumah jer. Kebiasaannya kami sambut besday kat restoran dan makan sedap sedap dan order slice of cake. Tapi kali ni berbeza. I dah plan untuk buat little surprise iaitu nak buat muffin blueberry. Blueberry memang kegemaran beliau. Suke benar yg masam2 ni hekhek.


Jadinya, lepas balek keje, terus masak laju2. Alhamdulillah la si kecik pon behave je main bola kat depan. Biar la dia tunggang langgang kat depan janji aku masak dia tak kacau. Hehe. Sambil masak2 tu duk buat adunan muffin plak. Kacau laju2 zassss siap ;)) Terus masuk dalam over. Bila MK balik, dia mandi solat maghrib mengaji pastu kul 8 dia kuar bilik. I pon serve dia and yayen makan nasi macam biasa. I tak makan nasi hokeyyy. Diet katanya, nak skip dinner. Huhu.


Pas MK had his dinner I pon ngemas dapur sikit2 then kuarkan muffin and cucuk2 lilin. Then nyalakan lilin, tutup lampu and nyanyikan lagu besday untuk papa yayen ;;) Yayen pon was soooo excited siap goyang2 and nyanyi lagu besday dalam bahasa jerman. HAHA.


MK puji sedappp. Dia siap tapau bawak g opis semua skali okeyyy huhu

Muffin in the making. I ade letak blueberry filling kat tengah2

Yayen yang teramat suka makan muffin, huhu

BESDAY BOY ;))
Lepas makan muffin dia kata 'sedapnyaa muffin ni yangg. buat la banyak2 kita jual. jual RM2 sebijik hehe' motip papa? Besar kott muffin tu. Paling kurang RM3 sebijik ni =))


Sekian saja entry besday MK. Entry pendek katanya... yooo lah tu ;)) Until then, chow :-h


3 comments:

  1. Terror la yayen nyanyi lagu birthday dalam bhs jerman..heee

    Btw happy birthday papa yayen..eh belated sudahh..ni br nk blogwalking..

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha