Tuesday, May 15, 2012

18 bulan

Assalamualaikum ;;)


Wah 1st time mama buat entry ulang-bulan Khair Rayyan awal sehari dari tarikh sebenar ;;) Esok, genap 18 bulan anakanda saya yang bulat gete tu. Hehe tetiba teringat dulu masa pregnant MK suka cakap perut aku bulat gete. Padan lah, memang bulat gete sungguh bayi yang dihasilkan ;)) Kuikui.


Perkembangan 18 bulan. Alhamdulillah, toddler saya sihat walafiat aktif cergas bijak. Syukur kepada Allah swt. Rasa miracle tengok perkembangan seorang bayi yang transform kepada toddler. Sesuatu yang sukar digambarkan perasaannya. Pada umur sekarang ni, dia ibarat rebung yang senang dilentur. Betullah pepatah 'melentur buluh biar dari rebungnya'. Benar lah. Dan sebagai parents jugak, masa inilah kena bijak melentur 'rebung' itu. Jangan salah lentur. Ini ingatan kepada diri sendiri, bukan nak cakap aku hebat sangat pulak. As a mom of one child, saya mengaku jawatan ibu bapa yang disandang since 18 bulan lepas sukar. Tapi takkan menjadi sukar bila tengok budak depan mata tu menceriakan hari2 kami. Okay lah taknak taip panjang2. Enjoy the picture of 18 months old toddler :x


Genetik pipi tembam dari mama. Thank you Allah :x

Gigi jagung sbb kecik2 hehe

Da pandai pose bila suruh SMILEEEE ;))

Oh last but not least, thank you MK for the Mother's Day cake. I was touched sebab dia ingat. Hehe. Sambut dengan 3 slices of cakes jer. Bukan potong kek beso pon. Cayaaaaang dia :x


 

2 comments:

  1. comel yayen smile..rafique takmo smile dah skrg..kuar kamera je, dia sibuk nak!

    ReplyDelete
  2. aloloo comeynye yayen! hihi! gedik sgt dia senyum gitu :D

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha