Thursday, May 17, 2012

Car seat for toddler

Assalamualaikum ;;)


Haih lah anak, demi kamu macam2 yang kami prepare. For your own safety jugak. Currently, the previous car seat for infant tu tak sesuai dah. Seat belt dia pon tali da tak cukup panjang nak menlock budak kecik ni. So, we decided to give him this type of car seat.



Haaa camne? Ensem tak car seat tersebut hehe. Itu pasang longgar2 jer sebab jalan dalam taman. Boleh diketatkan lagi.


Hahah nampak sangat takde modal nak berblog sampai car seat anak pon bleh cerita. Pfttttt. Dah la malas nak layan kau ciare. K thanks bai.

10 comments:

  1. sory dear..
    but for your info, this type of car seat is actually does not provide protection kepada anak during crash..no impact absorbance criteria..dia hanya prevent our child from moving around masa kita drive sahaja..

    just sharing if this statement bother u..hugs for yayen..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks deena for the info. Now mmg pakai car seat ni utk g taska jer. Utk jln2 pangku diriba sajo duluuu huhu

      Delete
  2. kalau la husna nk guna ni...sampai skrg budak tu dok atas dukung ayhnye..xmo dok sendrik

    ReplyDelete
    Replies
    1. wuahh yeke? abes tu kalo long journey camne?

      Delete
  3. kerlaass rayyan ngn iphone, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la budak gadget ni..hukhuk. kalo xnampak iphone xpe dia x reti nak mintak tp kalo TERnampak abes la huhu

      Delete
  4. salam...car seat nie beli katne ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm. Beli online. X ingat link blognya tp ni email tokei kedai tu:- manjakucute@gmail.com

      Delete
  5. nieza beli satu tuk Rania...tapi tak pakai pon...duk tayang kat seat sebelah tu sebabnye..die dah pandai keluar dari car seat tu...aduyaii..lagi senang pakai seat belt yang sedia ade..pandai plak die duduk diam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg la kadang2 dia amukan gak nak usaha kuar dr carseat huhuks

      Delete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha