Friday, June 1, 2012

happy friday :)

Assalamualaikum ;;)


Sekejapan je kan, dah masuk Jun... Pastu Julai nak menyambut Ramadhan kemudian Raya, then Aidiladha dan seterusnya, menghabiskan tahun 2012 and welcoming 2013. Wahhh terasa sangat cepat!!! Macam tak percaya jer. Tapi bila tengok anak yang makin besar (read: menembam ;)) ) depan mata terus rasa macam.... ok this is happening... this is real...


1 June 2011, tarikh keramat buat kakak saya dan abang ipar saya. Di mana mereka menimang cahaya mata yang ditunggu2 setelah pemergian anak sulong mereka pada 13 Feb 2008. Somehow, I manage to remember this date clearly until now...tarikh sedih.. tarikh hari Arwah Syakirin meninggalkan kami.... Syakirin dah tunggu Umi dengan Abah kat sana.... Dia bahagia di sana. Kerana Syurga sudah pasti untuk bayi 13 hari itu... Dan sekarang, Amir Al-Aqwa bersama Umi dan Abah, membahagiakan Umi Abah walaupon tempat Syakirin pasti tak dapat digantikan oleh sesiapa. Sbg ibu (walau pon tak ada pengalaman) aku pasti itulah perasaan kakak aku sekarang.. We are mothers. We have the same feelings. We somehow would understand perasaan ibu2 lain yang ditimpa musibah. And we pray for them eventho kita tak kenal sangat mereka. But we do care. Betul tak para ibu yang sedang membaca??? :) Dan ini kan pulak, kisah kakak sendiri, her pain is mine too... walaupun kamu jauh di utara adik jauh di KL. Eh idak la jauh sgt pon ;)) Kalo AA buat promo selalu ke Alor Setar bleh le maksu terbang jumpa Aqwa hehe....


Eh perenggan di atas agak meleret perginya... Ntah la sebab setiap kali teringatkan Arwah Syakirin aku sayu sangat... Dan... kembali ke landasan yang benar. Maksu nak wish happy 1st besday to Amir Al Aqwa :) Moga membesar dengan sihat, aktif, bijak, cerdik, pandai, ensem hehehe. And bravo! He walks on his 11 months!! Bukankah terror!! Tak macam habang yayen 2 minggu lepas besday baru berjalan hehehe. Aqwa jangan nakal2 tauuu. Now Umi sedang 'mengendong' adik mu.... Jgn noti2 siann umi tau... Hehe. Hish syayanggg Aqwa ketat2 (hugs)


Dan kembali kepada tajuk di atas, HAPPY FRIDAY sebabbbbbb, malam ni nak celebrate our 3rd anniversary yeayyyy :D Hehehe.... Sekian saje bye!

No comments:

Post a Comment

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha