Wednesday, August 29, 2012

17 minggu sudah

Assalamualaikum... Nampaknya terpaksa buat entry blog utk hilangkan bosan sebab laptop.sedang in between nak setup something jadi saya ada masa untuk melangut kejap.. Huhu.. Since blogspot diblocked kat site client ni maka layan jela buat entry thru phone ;;) Oh ye. Site baru juge ohsem. Tak jem. Hehe..


Ok merujuk kepada title entry obviously nak update about my second pregnancy. Sebagai kenangan. Rasa bersalah juga sebab masa 1st pregnancy asik nak update tapi bila 2nd langsung tak update. But, i have my own reason. Tak perlulah nak cerita semua. Privacy kottt.. Hehe


Aku disuspect mengandungi sesuatu lepas sebulan lewat period okayy. Walopon lewat tapi aku wat dek dunno je. Koser nak test2 bagai. Tapi bila dah start meloya aku pon syak diri sendiri. Dan bila test, alhamdulillah. Khair Rayyan akan jadi abang ;;)


Tapi seronok tu kejap je. Lepas tu bukan tak seronok. Juga juga. Tapi seronok terbantut sebab aku mengalami ujian yang teruk. Sangat teruk.. Namun mungkin ada yang lagi teruk dari aku tapi bagi aku ini dah cukup teruk. Siapa yg mengalami ujian lagi hebat dan bertabah aku mmg respect sgt2.


Dan 1st trimester aku penuh dengan airmata... Paling tak bole lupa bila asik kena cucuk2 masuk air.. Muntah jgn ckp la betapa byknya.. Bila muntah tekak bgkak sampai ala2 tonsil. Perut keras teramat sbb masuk angin. Doc plak marah kalau puasa. Masalahnya kalo tak puasa kena makan. Kalo makan akan muntah lagi dasyat. Paham tak. Wuwuwuw. Tapi doc khuatir baby tak kuat kalau aku puasa sbb 1st trimester baby perlukan semua zat utk develop. Jadi jangan tanya berapa hari aku puasa okayyy :(( Pastu plak dehydrate teruk. Aku tak bleh minum air.. Masuk air lagi.. Pastu hidung berdarah pule sebab panas dalam.. Haaaa gitu... Sampai aku disuruh jgn keluar rumah. Duduk diam2 dari sahur sampai berbuka... Lebammm kebosanan.. Lalalalaaa


Secara rumusannya 1st trimester aku indah. Indah dgn dugaan... Well nak dapat sesuatu yg priceless bukan senang... Betul tak? :)


Tapi aku ingat lagi satu hari tu aku tengah didrip masuk air.. Bos reply message aku. Aku nak menangis sebab bos baikkk sgt. Dia bg kebenaran aku tak pergi kerja sampai dah okay... Aku bersyukur sgt2 ada bos yg baik hati mcm ni... Thank you Allah...


Okay mcm dah terpanjang entry ni. Next time lah sambung k. Nak buat kerja. Daaaa ~~~~~

posted from Bloggeroid

15 comments:

  1. ujian mengandung ni lain2 kan? semoga ciare n baby sihat la hendaknye.... mommy kene kuat... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la..dulu 1st pregnancy x teruk gini..kali ni lain pulak :) mama tabah :)

      Delete
  2. Firstly, congrats !! Hihi

    Kesianlah dengar pengalaman ciare.. sekarang dah kurang sket kan. Mujur dpt bos yang baik, kalau kita kena mcm tu tak tahulah.. semoga semuanya baik baik ok !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skrg da ok sikit..alhamdulillah... :)

      Delete
  3. congrates k.ciare..sy pon tgh preggy 2nd baby..sy dah 18weeks..nmpknye gap kite sme la..sbb anak sy yg 1st tu oktober 2010.. tp alhamdulillah, sy sgt sehat during this pregnancy..juz kemalasan je bergande2..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wuah2 dekat2 la kite masuk labour room. Hehe. Good for u alaha x teruk :)

      Delete
  4. saat mcm nie kte nak sgt org paham kan..sbb sesetengah org yg x rasa apa yg kte rasa sgt sukar nk paham masalah kte..thank god u dpt bos yg sgt baik..insyaAllah everything akan selamat..my doa alwez wif u..insyaAllah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2..kite bkn nk simpati sgt tp at least org tu paham pon ckup dah...tq zaza

      Delete
  5. Salam gurl... Waa.. sronok akak bila bc ciare dah preggy 4 the 2nd tyme.. Alhamdulillah.. Tahniah!! Anyway, alahan tu biasa laa kn.. setiap kandungan tu pasti berbeza pengalaman... siapa laa tahu, this tyme, Allah nk kurniakn seorg puteri laa plak.. hik hik hik... Take care dear..
    -Hudah JB

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq akak hudah...aminnn..kalo dpt girl best tu ;)

      Delete
  6. Dahsyat nye dugaan pregnen kali ni..alhamdulillah sume dah ok kn..harap ok smpai ke hujung nye ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah..thx ye doakan aku hana...

      Delete
  7. Dahsyat nye dugaan pregnen kali ni..alhamdulillah sume dah ok kn..harap ok smpai ke hujung nye ye..

    ReplyDelete
  8. Dahsyat nye dugaan pregnen kali ni..alhamdulillah sume dah ok kn..harap ok smpai ke hujung nye ye..

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha