Wednesday, September 26, 2012

Update sikit pasal Abang Rayyan :)

Assalamualaikum ;;)


Hai hai uols. Ehm straight to the point jelah ek. Tak reti dah haku nak bermetafora dalam blog ni. Just nak catit few development progress of my hero itu. Antaranya adalah:

- Makin banyak cakap. Banyak jugak yang aku dah paham. Bila bagi ayat suruh pon dia dah boleh buat. Dan yang bestnya bila dah biasa suruh lama2 dia terus biasa dan buat tanpa disuruh. Ahh comelnya begitu.

- Gigi sudah 12. Eh ke 14 ek? Ke 16? Hahaha ;)) Tak berapa ingat pulak tapi aritu memang dah kira.

- Suka berlari dari berjalan.

- Suka ajak papa naik moto round taman petang2. Kalau tak dapat siaplah dia mengamuk. Papanye pon layannn kan aje. Kalau aku koser nak layan. Sebab tu budak tu pon kalau berdua dengan aku tak macam2 sangat. Kalau dengan papa dia huihhh manja. Aku kan bekeng lately, garang bebenau.

- Kurang makan nasi, terlebih makan sayur huhu. Pastu suke makan keropok ikan (yang kena goreng2 dulu tu). Soooo terengganu la anak mama ni ;))

- Bila nak sayang 'adik' dia akan letak pipi dekat perut. Motip letak pipi. Huhu. Tapi kalo suruh sayang pon memang dia akan sayang dengan pipi. Bukan sayang guna mulut. Haaa paham ke tidok ni?

- Favourite cartoon adalah pingu dan upin ipin. Tapi itu dengan papa dia lah. Kalau dengan aku, aku paksa dia ngadap Alif Ba Ta dengan ABC je. Mama garang ;p

- Suka makan sendiri uolssss. Bila makan sendiri harap maklum lah. Pertama: banyak yang jatuh dari masuk mulut. Kedua: bersepahhhh laaaa tempat makan. Tapi takpe, dia tengah nak belajar kan. Dan comelnya bila waktu makan dia tau tempat duduk dia adalah di baby chair.

Err banyak lagi tapi tak ingat buat masa ni. Nanti2 la bulan depan update pulak. Last but not least, jom layan gamba2 Abang Yayen. Tu pon iols cilok dari instagram jer. Senang.

Rajennyeee abang study hard. Ade exam ke?

Kalo adik yayen gegirl gini la kot ek rupa dia. Kehkeh

Ini sesi amukan la ape lagi.

My cheeky baby.. Forever and ever..

Shhhhhh..iam iam (dia sebut diam tu iam. Bole lah nak hehe)

Sekian sahaja laporan tentang Abang Rayyan ;;)
 

1 comment:

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha