Wednesday, October 10, 2012

Jalan jalan :')

Assalamualaikum ;;)


Semenjak masalah morning dan motion sickness aku yang tak terbendung memang dah lama tak keluar jalan2 bawak anak beriadah mengukur pusat membeli belah. Hehe. Last skali seingat aku adalah masa bulan puasa itu pon bermotifkan agenda berbuka puasa. Betapa hazabnyaaaa time mabuk2 berjalan2 di shopping mall. Dengan problem saliva melting yang tidak berkesudahan, susah okay. Sobs. Pas raya pon relax2 dekat rumah aje. Most of openhouses memang tidak aku pergi. Takot nak makan walhal memang nak makannn sangat. Pastu takot juga tersalah makan benda berangin ke ape, memang teruk lah mabuk2 aku. Jadi untuk langkah selamat duduk rumah saje.


Sebulan lepas raya Alhamdulillah aku makin okay. Mabuk sikit2 tu standard lah, sekarang pon still ada lagi. Tapi, bila dah okay, MK pule sibuk sokmo. Sampai merajuk2 aku dibuatnya dia kerja sabtu ahad skali okay. Ish tak baik aku ni, walhal dia kerja, cari duit, dia sedar tanggungjawab dia makin besar, tapi aku pula hemo2 tak tentu pasal. Nak wat camne....hormon ;))


Mujur lah kakak aku rajin datang KL, since husband dia pon off-shore maka dia pon bosan dan mengajak aku pergi berlibur. Hehe. Yeay, i likeeee. Maka pergi lah kami berjalan2 tanpa suami masing2. Hanya dengan anak2. Anak dia 2 orang. Anak aku pon 2 orang jugak. Tapi sorang lagi kat dalam ;;)


Happy boy lah dia dapat jalan2. Setelah berminggu2 terperuk kat rumah. Cian iaa. Cian mama juge ;))

Cewah. Ni kalo buat black and white nampak old school ni hehe

Di hari berlainan, pergi ke The Mines pula. Nak menyerang splash park. Anyway, to parents, silalah jaga anak anda dalam kolam ni. Jangan terlepas pandang walau sesaat. Aku memang bersidai jer tepi kolam tu. Tapi ramai parents yg anak dia baya2 yayen duk melepak bersembang plak dengan parents lain. Amboiii. Beberapa kali aku nampak anak dia tenggelam timbul. Dah satu keje pulak aku nak selamatkan anak orang. Whats wrong with you mommies?? HUH

Merancang sesuatu dengan kakak2nya hehe. Ganas weh anak sedara pempuan aku ni. Fuhhh ligattt. Tapi takpe lah dorang dah besar, air pon takat betis dorang jer...

Kakak doing her froggy style huk huk. Time nak balik siap cakap "maksu nanti kita datang lagi yer" hihi

Kakak ni betul2 penyayang, memang always willing to take care of Yayen. Malangnya her parents tak bercadang untuk menambah umat ;))

Was a great weekend. Ni cerita dua minggu sudah ni. Hihi. Last week tak ke mana juga sebab MK ada job. This week baru nak jalan2 balik, ayuh, ke Melaka :D

No comments:

Post a Comment

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha