Thursday, October 11, 2012

Yayen kena gigit :(

Assalamualaikum ;;)


Apa kabar uols? Kabar iols TAK OK. Bukan tak ok physically, but mentally. Dengan situasi hati yang mudah pecah macam gelas sekarang ni, isu sekecil2 semut pon boleh buat aku sentap. Ini kan pulak isu besar yang melibatkan anak. Sedih uols.. sedih....


Click utk imej yang lebih jelas okay. Baru nampak kesan gigitan tu

Dari gambar di atas, dah cukup menjelaskan segala2nya. Stress okay. Bila tanya staff taska dan owner, dorang selamber je cakap "tak perasan pulak bila rayyan kena gigit". Tak ada sorry. Takda ucapan to comfort me macam "kami akan lebih hati2 lepas ni" TAK ADA. NONE. Buat muka bodoh lagi ada. Haaaa aku rasa nak bako jer, kite bakooooo. Eh sok kalo ade kes taska kena bako abes plak aku jadi suspect utama huhu. Anyway hati mak dah remuk. Hati anak aku macam mana lahhhh agaknya. InsyaAllah esok akan cuba test di taska baru.


Mama and papa mintak maaf sayang. Sebab terpaksa tukar2 taska. Tapi demi kebaikan yayen semuanya. Kami mintak maaf lagi sebab kami tak kaya. Kalau kaya raya mama dah resign jaga yayen. Kalo hire maid pon aku lagi tak percaya kot. Nak2 maid indon kan. Dia sorang2 jaga sorang anak kat rumah. Eeee, sukar nak percaya. At least kena ada orang lain jugak awasi kerja dia. Tapi siapa?? Mak aku bukan ada sentiasa kat sini. Dia jalan2 jugak pegi rumah kakak2 aku yang lain. Hahhhh, stresssssssss. Bukan stress kerana masalah2 ini. Tapi stress kerana aku tak berjaya jadi mak yang baik. Yang perfect. Sekian.


8 comments:

  1. alahai cian yayen...
    nakal tol budak yg geget yayen tuh. panggg skali

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa xbleh nak salahkan budak tu jgk.. patutnya pengasuh lah kena perhatikan budak2...

      Delete
  2. my doter pon aritu kena gigit gak kt taska.depan2 sy sendiri bdk tu gigit mya.mendapat lah cubitan dr ku.hubby ckp lenkali kalo bdk tu wat lg mmg dia nk jumpa his parents.but thanx god now bdk tu dh xdok situ.mak dia hantar umh bb sitter pulak.selamat ank den

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sempat lg tu duk mencubit budak tu ;p

      Delete
  3. sian yayen..
    danial pernah kena and selalu kena gigit camni.bila hantar pagi elok je molek rupa anak aku tp bila ambik kat pipi ada kesan gigit,kat lengan..
    tapi tak tau camne kejadian sebenar.sapa gigit sapa dlu.sbb babysitter cakap danial pun ada gak gigit anak dia..bila tengok anak dia takde pulak kesan gigit 'cinta' cam yang danial kena.Dina pun mmg decide nak tukar lepas the latest insiden.either taska or babysitter lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai selamba ckp anak dina pon kuat mgigit ek? patut tnjuk bukti la kalo nak tuduh pon...cian danial...

      Delete
  4. iman pun penah kene gigit dlu..kat kaki..bgtau cikgu dia, dia say sorry sbb x perasan dan xtahu bdak mane..so, i just gtau lenkali tlg tgk..i suke taska tue sbb dia jaga elok so i oke kan aja..so far skrg dah xde..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe la jgk say sorry...ni lgsg tak. gerammmmssss

      Delete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha