Friday, November 30, 2012

Crepe durian

Assalamualaikum ;;)


Sekarang ni memang wabak crepe durian kan uols? Ramai dah terjebak termasuk aku. Tapi rasanya menu ni dah lama dalam pasaran tapi entah kenapa semenjak penggunaan fesbuk ni, bila dah start 1 perkara, lepas tu best/sedap pulak tu, terus jadi fenomena ;;) Sama la macam dulu fenomena red velvet, rainbow cake, pavlova dan macam2 lagi lah. Errr tapi fenomena makanan jer lah yang aku perahsan. Hehe. Iols kan kuat makan. Hew Hew... Anyway terbaru pula adalah fenomena crepe durian atau pancake durian whatsoeva lah kan. 



Nak nak pula time mengandung ni pantang tengok makanan orang post kat facebook terus tergoda dan dan nakkk jugak. Terus rasa nak lempang diri sendiri sebab cepat terpengaruh kannn. Dah la order2 pon main kat fesbuk jugak. Aduhaii, senang sungguh hidup manusia sekarang kannn ;))


Anyway crepe durian yang aku makan ni aku beli dari Ira atau dalam fesbuk namanya adalah Garam Dan Gula. Nak order pergi lah terjah fesbuk beliau. Hehe. Memang sumpah tak menyesal order dari Ira sebab sedapppp holiauuuu sangat2. Masa amik tu, masuk kereta, terus idung rasa ditusuk2 bau durian. Tak ke namanya crepe beliau kaya durian?? Sebab kalo krim yang lebih iols tak suka. Nak durian yang lebih. Sebab nama pon crepe durian bukan crepe krim hehe ;)) Aku beli 2 set. 1 set RM10 dapat 5 pcs. 1 set jer abes aku ngappp dalam masa 5 minit dalam kete. 1 set lagi bawak balik rumah. Konon nak bagi MK rasa sekali mamat tu taknak daaaa. Fuhh lega tekak makan semua skali. Hakhak.. Pueh ati den.. Selain tu aku suke crepe durian yang Ira buat sebab kulitnya nipisss aje. Lebih nipis dari kulit popiah. Sebab aku penah dengar orang komplen dapat yg kulit tebal whatsoeva. Kalo tebal dah rupe lempeng la pulak. Mana feel kannn.


Hah sementara tengah musim ni, elok2 lah korang pergi mengorder hehe. Aku asalnya nak order lagi tapi sebab dah beli durian dan buat bubur durian seperiuk lepas tu aku makan sorang2 selama 3 hari, rasanya enough la durian kot untuk tahun ni. Tahun depan2 pulak rasa lagi. Hehe, until then, see you next time durian. Kihkih :-h


3 comments:

  1. sedap kan crepe durian garam dan gula...mar pon bli kat ctu gak...tp kne cepat kan...sbb asik order full jer...nasib lah dapat merase gak aritu...heheh

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha