Friday, November 30, 2012

Mini blogger gathering

Assalamualaikum ;;)


Wuah wuah lambatnya mama yayen update pasal mini gathering ni. Soooo lambat hehe. Anyway sebenarnya bukanlah mini blogger gathering sebab perkara ni dirancang melalui twitter. So adakah tajuk yg sesuai twitterland gathering? ;)) Dan..... jangan lah sesiapa merajuk jika perkara ini tidak dipanjang atau dengan kata lain dijemput kepada semua secara besar2an. Sebab serius memang plan secara tetiba di twitter. Pada siapa yang rajin hye hye kat twitter tu, pasti tau. Dan kami pon mengamalkan konsep jemput diri sendiri. Haha. Means, siapa yang perasan tweet kami boleh je cakap nak join jika available pada tarikh tersebut. Hah tak ke sempoi nyah? :D


So lets begin. Perjumpaan sepatutnya berlaku di Kolam Kanak2 Presint 9 tu. Macam2 tempat dah plan akhirnya decide kat P9. Aku sampai kat situ dalam 5pm skali hujan daaaaa. iols berdua jer okay dengan yayen. Punya la menggelabah takot nak bawak dia sebab dia kan aktif skarang. Kadang2 nak duk dalam carseat. Kadang2 taknak. Mujurrr pada hari kejadian dia okay. Siap tido2 lagi. Syukurrr.... Oleh kerana dah hujan, terpaksa pikir tempat alternative. Mujur laaaa umah si mama Iman Ariana kat belakang kolam tu saje. Maka serang rumah beliau. Hiks.


Makan macam nak jamu 20 orang ;))
Kami bertujuh aje pon pada hari kejadian. Aku, Zaza, Mar, Mekna, Fad, Ana dan Izza. Dan semuanya datang solo. Bawak anak masing2. Lebih senang dan selesa kott kalo husband takde. Tapi, make sure la dah dapat green light dari husband masing2 okay. Baru lah berkatt hihi. Bukan apa, kalo bawak MK aku pasti betapa bosannya dia. Dia bukan la jenis peramah sangat. Malu pon iye kadang2 tu. Tapi kalo dapat kawan yang bole cakap pasal kereta InsyaAllah dia akan bercakap seperti tiada esok. Non stop. Kihkih ;)) Kebetulan, perjumpaan berlaku pada hari Sabtu. MK keje okay hari Sabtu...

Baju purple sedang berjalan tu Iman Ariana. Baju pink tgh duduk tu Iman jugak. Baby nomei2 tgh baring tu adik Iman. Isma Nuha namanya. Dan si rambut fringe itu adalah 'Aish...

Yayen terpukau okay sebab Aunty Zaza bukak cerita Upin Ipin. Thank GOD!! HAHAHA. Thanks Zaza sebab pasang cerita fav yayen. Maka relax lah sikit aku sebab yayen terpaku di situ. Hihi

Gamba yang aku candid... Hehe.. Rasa benci nak bergambar ramai2 sebab sah2 aku paling besar kan. Koser ;))

Gamba yg dicuri dari blog Izza. Complete kesemua blogger ;;)
Majlis bersurai sekitar 8pm lebih... Still hujan masa tu... Mencabar betul. Alhamdulillah perut pon kenyang dan masing2 tapau bawak balik. Bagus senang iols takyah masak dah untuk MK. Hiks. Oh lupa nak cakap, dalam 6 orang ni, kali ni 1st time jumpa dengan Fad dan Izza. 'Jumpa' kat twitter banyak kali dah. Berborak macam dah bertahun kenal ;))


Apepon, MK memang bagi sokongan aku berjumpa kawan2 baru. Dia cakap bagus la sebab ada kawan baru.. Yang juga mak2 orang... Best.. Boleh tukar2 pandangan tentang satu2 isu, especially isu parenting.. Dan bertukar2 resepi :D


9 comments:

  1. best n meriah nampaknyer.....rugi tak join.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahh apsal x join ek aritu? Ade hal eh?

      Delete
  2. klau tau boleh join sekali hehe.. dekat dah umah tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa xtau ke... jom tweet2 jom ;)

      Delete
    2. ala, kite xde tweet hehe.. tu yg ketinggalan ngeeeee

      Delete
  3. wow seronoknya to gether gather... hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg seronok buat aktiviti 'sihat'. Sihat la sgt kan asik makann2 jek ;p

      Delete
  4. Mana ada Ciare paling besarrrr.. Lupa ke ada mak buyong sorang lagi hahah.

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha