Thursday, December 20, 2012

Makan2 di Istana Bambu

Assalamualaikum ;;)


Syukur Alhamdulillahhh. Bukan senang ada orang nak belanja makan sesedap ni. Taglinenya 'Order jer apa nak!' Aku bila dengar menggelupur dah la dapat makan sesedap anak tekak hihi. Well ada orang tu baru turun kapal kannnn. Sekali balik bawak puluh2 ribu uolsss. Balik kali ni dorang siap holiday ke Gold Coast. Mak menjeles okay ;))


So bila aku teringatkan aku penah makan udang sedap dan ketam sedap kat Restoran Istana Bambu suatu masa dahulu maka terus laju2 ajak makan situ. Masa aku makan kat situ dulu menu ada 4 dalam RM3++ la jugak. Gulp. Agak mahal lah jugak tapi bukan selalu kannn. So dah alang2 orang nak belanja makan moh ke sana ayuh! Lokasinya terletak di area Ampang tak silap. Eh Ampang ke Ukay Perdana ek? Ngeee :p


My sis and her beloved husband yang baru turun kapaiiii hihi

Antara menu yang sempat snap. Tak sempat tangkap gambo lain anak bujang aku dah sibuk nak tengok boboiboy la pulekkk ;))

Menu kiri tu udang masak pedas KOT namanya. Fuhhh terbaekk lah udang ni. Besauuuu. Yang kanan tu pulak shark fin. SHARK ke? Bukan shark tu jerung? ;)) Ke aku silap ingatan. Hehe. Well cite sebulan lepas katakan. Mak lupe dah.


Then ada menu lain ketam masak creamy, ketam masak ape tah, lala ala thai, sotong celup tepung, ayam pon masak ape tah, ikan stim, then ada sayur2 bla bla bla. Total RM8++ ;)) Kalo tau aku cukupkan seribu jer aritu HAHA. Bertuah punya adik ipar kannn lalalalala ~~~


Apepon aku puas hati la makan sini. Siap tapau ketam tu sebab tak abis. Esoknya buat lunch. Terbaekkk. Menu lala tu jer aku tak puas hati kot sebab macam overcooked. Tak sodap. Huhu. Yang lain2 memang sedap dan marbeles.


Okay sekian saja laporan dari saya. Daaaa ~~~~


4 comments:

  1. telan air liur je la aku beb. tak mampuuu...huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni pon sebab org belanja. Kalo x ngidam dr jauh jer lahh. HAHA

      Delete
  2. Replies
    1. Dd gomen kan dpt bonus, g larrr. Sedap tauuuu. I likeee sup sirip ikan yu tu.. Mabelesss

      Delete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha